Fotball
Norgesmesterskapet

Helland så rødt i RBK-smell mot Aalesund: – Guttene var løver i dag

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Pål Andre Helland

Foto: Scanpix

AvChristine Skarstein Olsen
26/06/2019 på 20:44 | Oppdatert 27/06/2019 på 06:37

Aalesund er klar for kvartfinale i fotball-NM etter 5-4-seier over tittelforsvarer Rosenborg i straffesparkkonkurranse.

  • Følg Eliteserien og OBOS-ligaen med Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!

Etter å ha funnet tilbake til bedre form den siste tiden, har de siste dagene vært en enorm nedtur for Rosenborg. Bare tre dager etter 0-1-tapet for Tromsø i serien, er håpet om cupgull ute for trønderne etter å ha tapt på hjemmebane mot Aalesund.

Eliteserien

RBK driller Hedenstad som venstreback

FOR 14 TIMAR SIDAN

Oppgjøret ble avgjort på straffesparkkonkurranse. Gjestene satte alle sine skudd fra elleve meter. Alexander Søderlund ble syndebukken for Rosenborg med en svak straffe.

– Jeg er utrolig stolt av spillerne og den utrolig innsatsen de legger ned. Dette er min første seier på Lerkendal som trener. Jeg mangler litt ord, kjenner jeg, sa Aalesund-trener Lars Bohinen til NRK etter kampen.

– Jeg følte at guttene var løver i dag. Det var utrolig bra kjempet. Det er helt fantastisk. Vi ga alt, de var helt ned i kjelleren, fortsatte han.

To røde kort

Etter 32 minutter spilt gikk Pål André Helland inn i en duell med Aalesunds Erikson Spinola Lima med beina høyt og traff AaFK-spilleren på ankelen. Dommeren blåste umiddelbart og løftet det røde kortet. Helland som startet sin første kamp på over en måned, måtte forlate banen og Rosenborg var igjen med ti mann.

Kort tid etter utvisningen gikk Aalesund rett i angrep og satte inn kampens første mål signert Niklas Castro.

Rett før pause fikk AaFKs Davíð Kristján Ólafsson sitt andre gule kort etter en takling på David Akintola og også han måtte tusle i garderoben. Noe som betydde at begge lagene startet andre omgang med ti mot ti.

Med åtte minutter igjen av ordinær tid satte hjemmelaget inn utligningen til stor begeistring fra hjemmepublikummet. Tore Reginiussen var på returen foran mål og satte ballen enkelt i mål.

Flere mål ble det ikke, noe som betydde at lagene måtte ut i ekstraomganger. Begge lagene presset på for å få en scoring, men det hele måtte avgjøres på straffer.

Både Rosenborg og Aalesund traff på sine to første skudd, men Alexander Søderlunds skudd ble stoppet av Andreas Lie i mål. Begge lag scoret på nummer fire, og Akintola satte Rosenborgs fjerde forsøk. Noe som betydde at hvis Aalesund scoret på siste så var de videre.

Hólmbert Aron Fridjonsson satte ballen i mål og sendte Aalesund til kvartfinale i cupen, mens Rosenborg er ute.

De ble det fjerde Eliteserie-laget som måtte takke for seg i cupen onsdag. Også Brann, Stabæk og Kristiansund er ute.

(Eurosport/©NTB)

Sett denne?

Eliteserien

Kjip beskjed for RBK-fansen: Skjelbred ute i flere uker

12/08/2020 PÅ 08:09
Eliteserien

Bekrefter møter om det sportslige – utelukker at det er noe nytt rundt Bohinens framtid

10/08/2020 PÅ 14:01
Relatert
FotballNorgesmesterskapetRosenborgAalesunds FK
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen