Fotball
Norgesmesterskapet

Bodø/Glimt første Eliteserie-lag ut av cupen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Glimt ut av cupen

Foto: Eurosport

AvEurosport
22/05/2019 på 17:49 | Oppdatert 22/05/2019 på 17:56

Bodø/Glimt var første eliteserielag som måtte takke for seg i årets fotball-NM. Strømmen vant 2-1 på hjemmebane etter ekstraomganger.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!

Strømmen - Bodø/Glimt 2-1

Eliteserien

Odd-tap sørget for sølvmedalje til Glimt tross tap

01/12/2019 PÅ 18:51

Glimt så ut til å ha berget seg da José Isidoro utlignet til 1-1 i det 81. minutt med et drømmetreff på hel volley, men to innbyttere samarbeidet om Strømmens vinnermål på overtid i første ekstraomgang. Mustapha Achrifi slo hjørnesparket Håvard Thun nikket i mål.

Strømmen med fortjent ledelse

Bodø/Glimt har bare tre lag foran seg på eliteserietabellen, mens Strømmen har bare to lag bak seg på 1.-divisjonstabellen. Det er altså 26 plasser som skiller dem i seriesystemet, men slik så det ikke ut i onsdagens cupkamp.

Strømmen var på høyden spillemessig og tok fortjent ledelsen etter en halv time. Sverre Bjørkkjær overlappet på høyresiden og la inn foran mål. Der beveget Øystein Vestvatn seg smart mellom passive Glimt-forsvarere, nådde ballen med hodet og nikket den inn ved stolpen utenfor keeper Nikita Haikins rekkevidde.

Glimt slet med å skape sjanser, men var veldig nær kvarteret før slutt. Strømmen-keeper Marius Berntzen reddet først Philip Zinckernagels skudd, men returen gikk rett til Endre Kupen. Han skjøt rett i fanget på den liggende målvakten.

Ekstraomganger

José Isidoro gjorde opp for det seks minutter senere, da et hjørnespark ble klarert høyt opp i lufta. Fra 20 meter klinte sidebacken til på volley, og fra hans venstrefot suste ballen inn i hjørnet.

Glimt avsluttet best i ordinær tid og var ganske nær et vinnermål, men fire minutter på overtid, med den siste berøringen i ordinær tid, skjøt Strømmen-spiller Mats-André Kaland rett utenfor fra ypperlig posisjon.

Etter Strømmens ledermål jublet Glimt for utligning da Ulrik Saltnes i 2. ekstraomgang nikket Kupens innlegg i mål, men dommeren mente at ballen først hadde vært over kortlinja.

Strømmen scoret like før pause i den andre ekstraomgangen, og Glimt klarte ikke å slå tilbake. Dermed er de første eliteserielag som er ute av cupen.

(©NTB)

Se høydepunktene fra forrige helg, da Bodø/Glimt tapte mot Brann:

Eliteserien

Glimt-profil forlenger med klubben

29/11/2019 PÅ 13:34
Eliteserien

Forlenget kontrakten med Molde

27/11/2019 PÅ 10:31
Relatert
FotballNorgesmesterskapetBodø/GlimtStrømmen IF
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Debattinnlegg: Gi smittevernsregler og koronarestriksjoner til oss fotballsupportere!

FOR 11 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Fotball

Drømmer om å bli toppscorer i Eliteserien: – Selvfølgelig er det et mål for meg

00:02:40

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

27/05/2020 PÅ 18:00