Etterlengtet seier for Rosenborg – gikk videre i cupen

Oppdatert 01/05/2019 klokken 20:00 GMT+2

Lille Rørvik truet et Rosenborg ute av form i cupen onsdag, men eliteserielaget viste muskler i 2. omgang og vant til slutt 3-1.

Rosenborg slo Rørvik

Det har stormet rundt Rosenborg den siste tiden, etter den elendige serieåpningen. Onsdag lå alt til rette for at Eirik Horneland skulle få sin første seier som RBK-trener, da laget møtte 4.-divisjonslaget Rørvik.
Og det startet svært så lovende for tittelforsvareren. Allerede etter drøye fire minutter satt den for de hvitkledde gjestene. Even Hovland headet via stoppermakker Gustav Valsvik og i mål.
Rørvik forsvarte seg imidlertid godt etter scoringen og utlignet etter halvtimen da Olav Andre Nygård Fausa var iskald alene med Arild Østbø og satte ballen mellom beina på RBK-målvakten.
RBK tok igjen ledelsen fem minutter ut i den andre omgangen, da Anders Konradsen fikk ballen inne i 16-meteren til Rørvik. Han dro av en mann før han fra 14 meter bredsidet ballen i mål.

Rørvik-sjanse

Bare minutter senere misbrukte Rørvik en dobbeltsjanse av en annen verden. Først headet Andreas Skeie i tverrligger fra tre meter, før Martin Henriksens forsøk med hodet fra samme avstand ble reddet på streken av en liggende Even Hovland.
Og da gikk det som det ofte pleier, Rosenborg økte i angrepet etter. Emil Konradsen Ceide satte fart på venstresiden, dro av to rødkledde og banket ballen inn i boks. På første stolpe ventet Erik Botheim, som bredsidet inn 3-1 fra kloss hold.
Se hvordan det gikk i Rosenborgs forrige kamp her:
Yan Abereu De Oliveria trodde han hadde redusert til 2-3 med minuttet igjen, men ble vinket av for offside.
Rosenborg hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men Rørvik kjempet med nebb og klør gjennom 90 minutter og spilte en meget solid kamp.

Bedring

– Jeg tar med meg en bedring i 2. omgang. Vi kom ut med en mye bedre innstilling, med et høyere tempo og fikk mye bedre betalt. Det er godt å komme videre i cupen. Første runde er alltid et bananskall, et mareritt for en trener, uttalte Horneland til NTB etter kampen.
– Vi må få opp stemningen og troen på at vi kommer nærmere og nærmere vår første seier i serien. Det er bare spørsmål om tid før det løsner. Det er snakk om detaljer, supplerte Jensen.
Til helgen venter Sarpsborg 08 for Rosenborg. Horneland sa følgende på spørsmål om hvordan de skal slå dem:
– Vi må opp på et høyt nivå fysisk, vi må opp med kvaliteten med ball og skape masse målsjanser.