Mjøndalen - Haugesund: 1-3
Haugesund tok ledelsen etter 17 minutter etter et drømmetreff fra Thore Pedersen. Han dempet ballen på brystet og smalt til fra cirka 25 meter. Ballen fikk en perfekt dupp og suste inn over Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Jeg kjente at jeg traff godt. Det var en fin ball fra Benji. Jeg dempet den, og så prøvde jeg bare, sa målscoreren til NRK.
Ingen flere mål ble det ikke i første omgang og Haugesund gikk til pause med en 1-0-ledelse.

Feil avblåsning

Det kunne gått annerledes, og en situasjon i det 57. minutt vil bli diskutert lenge i Mjøndalen. Jakob Bergström kom alene med keeper etter at en Haugesund-spiller sendte et klareringsspark mot eget mål, men dommer Kristoffer Hagenes valgte å blåse offside selv om ballen kom fra motspiller.
At TV-bildene viste at Bergström ikke engang var i offsideposisjon gjorde ikke Mjøndalen-leiren mer positivt innstilt overfor dommeren. Protestene var kraftige.
Men etter 65 minutter spilt økte bortelaget ledelsen. Christian Grindheim slo inn innlegget mot bakerste stolpe, hvor Martin Samuelsen steg til værs og headet inn 2-0.
Etter 83 minutter måtte Mjøndalens Sondre Liseth byttes ut etter en takling av Kevin Krygård. Han ble hjulpet av banen, med tydelig vondt i ankelen.

Mjøndalen-redusering

Med seks minutter igjen reduserte Mjøndalen. Helge Sandvik fik hånden på skuddet fra Jibril Bojang, men fomlet med ballen og mistet den slik at Olivier Occean kunne sette ballen i mål. Dermed var det spenning i kampen igjen.
Men bare minutter senere satte Torbjørn Kallevåg inn Haugesunds tredje mål for kvelden. Og nok en gang var det et lekkert mål som ble satt oppe i høyre hjørnet.
Det betyr at Haugesund sikret semifinale i cupen. Tidligere onsdag tok også Ranheim seg til cup-semifinale.
Haugesund ligger på åttendeplass i Eliteserien med 27 poeng, mens Mjøndalen ligger på kvalikplass med 21 poeng.
I neste runde møter Haugesund Kristiansund, mens Mjøndalen spiller mot Viking. Se kampene på Eurosport Player og Dplay.
(Eurosport.no/©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03