Oppdatert 26/09/2018 klokken 22:09 GMT+2

Rosenborg fikk revansj for NM-exiten mot Vålerenga i fjor.

Søderlund

Rosenborg–Vålerenga 2–0:
Rosenborg tok seg til semifinale i cupen på bekostning av Vålerenga onsdag kveld.
Djordje Denic scoret kampens første med en frekk chip i første omgang, før Alexander Søderlund doblet til 2–0 etter hvilen.
Under 7000 betalende tilskuere fikk dermed se trønderne ta revansje etter 1-2-tapet for Vålerenga i kvartfinalen i cupen i fjor.
– Det er et mål å komme til Ullevaal. Vi drømmer om det hvert år, og nå er det bare et hinder igjen. De har noen sjanser i starten, men etter det føler jeg vi demmer godt opp og bruker egentlig ikke mer krefter enn vi må, oppsummerte Tore Reginussen overfor NRK etter kampen.

Skadesmell etter to minutter

Før det var gått to minutter av kampen måtte backen Birger Meling ta telling. RBKs «duracellkanin» tok seg til låret med noe som kan minne om en lårstrekk. Inn kom Alex Gersbach.
Ifølge NRK sa Meling at det var baksiden av låret, og at han ikke visste ennå hvor alvorlig det var.
– Det var kjedelig med Birger. Vi får håpe det ikke er langvarig. Alex kommer inn og gjør en god jobb, sa Reginussen.
Vålerengas Felix Horn Myhre fikk en stor mulighet på et flott innlegg fra Armin Nouri, men skjøt svakt over målet til André Hansen.
– Det kunne sett annerledes ut om han scoret der, men da må man sette ballen i mål. Vi taper for et bedre lag i dag, sånn er det med det, sa VIF-trener Ronny Deila.

Mønsterangrep

Etter hvert begynte RBK-spillerne å finne hverandre bedre, og etter 17 minutter slo de til. Mike Jensen fant Djordje Denic på løp i bakrommet med en nydelig pasning. Den unge serberen lobbet elegant over en utrusende Adam Kwarasey.
Også Issam Jebali kom alene igjennom, men han klarte ikke å få ballen forbi Vålerenga-målvakten.
Etter hvert ble Rosenborg spilt veldig lave, og Nouris raid på kanten var flere ganger en stor trussel. Innbytter Gersbach hadde ofte problemer med å stoppe Vålerenga-spillerne på sin side.
Ronny Deila har hatt en giftig midtbane i Daniel Fredheim Holm, Erik Israelsson og Mohammed Abu. Denne gangen var svensken plassert på backen, mens Fredheim Holm var suspendert. Dermed var ikke Abu like kreativ.

Ble bønnhørt

I pausen etterlyste RBKs assistenttrener Trond Henriksen at laget utnyttet de mange kontringsmulighetene bedre.
Ni minutter etter sidebytte ble han bønnhørt. Alexander Søderlund noterte seg for sitt annet mål på to kamper da han økte til 2-0 på en effektiv kontring. Vegard Eggen Hedenstad fikk gå igjennom og fant Søderlund på motsatt side med en utsøkt pasning. Det var haugesunderens fjerde mål i cupen denne sesongen.
Søderlund hadde en kjempemulighet til å punktere kampen etter 69 minutter. Han fikk stå mutters alene, og bare Kwaraseys gode refleks og tåspiss hindret 3-0.
Vålerenga og Bård Finne fikk muligheten på et frispark like utenfor 16-meteren, men en tett RBK-mur og Marius Lundemos hode hindret scoring.
Rosenborg vant siste møte mellom de to lagene med 3-2 i Oslo for en drøy uke siden. I vår vant RBK i serien med 3-0.
Selv om VIF er ute av cupen og ligger midt på tabellen i Eliteserien, er Deila klar på at de fortsatt har å mye igjen å spille for.
– Det er masse igjen av sesongen. Vi har som mål å komme blant topp seks og det er mange poeng igjen å spille for. Vi skal gjøre det vi kan for å få det til, sa Deila.