Cupeventyret fortsetter: – Det hadde kanskje vært greit å unngå de

Stian Thelen

Oppdatert 27/09/2018 klokken 20:31 GMT+2

Lillestrøm stanget og stanget mot Bryne fra nivå tre, men de regjerende mesterne tok seg til semifinalen.

Thomas Lehne Olsen

• Bunnkamp i Eliteserien: Se Lillestrøm - Stabæk søndag klokken 18.00 på Eurosport Player
Lillestrøm - Bryne 2-0:
– Det er veldig deilig. Vi er godt i gang for å ta to år på rad, sier LSKs midtstopper Marius Amundsen til Eurosport.no.
Lillestrøm er klare for semifinalen etter at Thomas Lehne Olsen og Gary Martin scoret hvert sitt mål mot Bryne. Dermed fortsetter cupeventyret for kanarifuglene som regjerende mestere.
Rosenborg og Start er allerede videre, men det senere torsdag avgjøres hvem som går videre av Haugesund og Strømsgodset. Amundsen er klar på hvilket lag han ønsker å unngå.
– Det hadde kanskje vært greit å unngå Rosenborg.

Raknet etter Lehne Olsen-scoring

Til møte med Bryne på hjemmebane i kvartfinalen i cupen valgte Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson å spare Arnór Smárason og kaptein Frode Kippe.
Det var lite som tydet på at det skilte to divisjoner da Lillestrøm tok imot Bryne hjemme på Åråsen torsdag i kvartfinale i cupen. Gjestene lå kompakt og LSK skapte svært lite på gjestene fra Jæren.
Men i det 66. minutt raknet det for gjestene. Simen Rafn kom rundt på venstresiden og slo ballen inn i feltet. En Bryne-spiller skled i det han skulle klarere ballen og dermed fikk Thomas Lehne Olsen ballen på et sølvfat. Fra kort hold satte han ballen kontant i mål.

– Spiller ingen rolle hvordan vi gjør det

Tre minutter senere gikk det fra vondt til verre. Fredrik Krogstad gikk i bakken innenfor feltet og dommer Trygve Kjensli blåste straffe. Den satte Gary Martin i nettet og det stod 2-0.
– Det var godt å komme videre. Det spiller ingen rolle hvordan vi gjør det. Vi gjør en ok 2. omgang der vi skaper litt sjanser. 1. omgang var dårlig. Vi tar med oss resultatet og avansement, sier Thomas Lehne Olsen til NRK.
– Jeg har aldri vært i en cupfinale før, men har veldig lyst til å komme dit. Dette var et nytt steg på veien, fortsatte han.
Dermed tok fjoråretscupmester seg videre til semifinalen slik Rosenborg og Start har gjort. Senere i kveld blir det klart om Haugesund eller Strømsgodset blir det siste laget i semifinalen.