Populære sporter
All sport
Vis alt

Møter Rosenborg i cupen: – Kassereren er i hvert fall fornøyd

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 20/04/2018 klokken 14:51 GMT+2

Steinkjer-trener Kjetil Hoddø er usikker på om han ønsker å se Nicklas Bendtner på banen da de tar imot Rosenborg til andre runde i cupen eller ei.

Nicklas Bendtner

Foto: Scanpix

– Kassereren vår er nok i hvert fall fornøyd. For det vil bli noen kroner ut av dette, sier treneren til Eurosport.no.
Steinkjer spiller i 3. divisjon og avanserte til andre cuprunde etter å ha slått Strindheim 4-2 onsdag.
Mange drømmer om å få Rosenborg i cupen. Slik tenker ikke Hoddø.
– Vi kunne jo fått enklere motstand. Men vi kommer i hvert fall ikke til å stå med lua i henda. Det kan jeg love, sier han.

Settes ut av spørsmål

På spørsmål om han helst ser Rosenborg entre banen med alle stjernene på banen, svarer han slik:
– Tja, det er et godt spørsmål. Der er jeg litt usikker, for det er stor forskjell å møte gode juniorspillere og A-landslagsspillere. Samtidig er det artigst å slå de ut med fullt mannskap, gliser Hoddø, og legger til:
– Spillerne mine vil helt sikkert møte de aller beste. Denne kampen blir som en stor motivasjon for dem.
Han påpeker at de kommer til å by opp til fest.
– Det vil komme mange folk. Og for flere av spillerne våres vil dette bli deres livs kamp. Uavhengig av om de er 18 eller 29 år, sier han.
– Kan dere detonere cupbomben?
– For å si det sånn; mange fra Steinkjer kommer nok til å kjøpe billett til cupfinalen. Så spørs det om det er for å se oss eller RBK...

NM-giganter møtes

Odd og Fredrikstad er blant de andre lagene som møtes i den andre runden. De har 23 NM-titler og 39 finaler seg imellom.
Det ble klart da Norges Fotballforbund offentliggjorde oppsettet for alle de 32 kampene i 2. runde fredag.
4.-divisjonslaget Bergsøy, som sensasjonelt slo ut Aalesund i 1. runde, kan ta en ny stor skalp når Kristiansund kommer på besøk.
I Fredrikstad møtes i tillegg to av de mestvinnende lagene i NM-historien når Odd tar turen fra Skien. To tidligere cupmestere møtes også på Melløs når Moss tar imot Stabæk.
Seksjonsleder for turneringsadministrasjon i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, sier man har forsøkt å minimalisere reisebelastningen for de involverte klubbene.
– Det er tett kampprogram for alle klubber i mai. Vi har derfor prøvd å minimalisere reisene og unngått lange og krevende reiser. Så prøver vi også, så langt det lar seg gjøre, å sette opp lag som ikke har møtt hverandre i cupen de siste årene, sier han.
– I enkelte kamper går imidlertid hensynet til reise foran. Ellers tror vi det blir en del fine oppgjør med litt klang. Det ble mange flotte cupfester i 1. runde, noe vi håper og tror det også blir i 2. runde, tilføyer Pedersen.
Kampdag er i utgangspunktet 2. mai, mens oppgjør kan også spilles 1. mai dersom begge de involverte klubbene kommer til enighet om dette.
Slik spilles kampene:
Arendal – Start, Bergsøy – Kristiansund, Brattvåg – Molde, Fredrikstad – Odd, Grorud – Vålerenga, Harstad – Bodø/Glimt, Lysekloster – Haugesund, Lørenskog – Lillestrøm, Moss – Stabæk, Sotra – Brann, Steinkjer – Rosenborg, Valdres – Strømsgodset, Skeid – Sandefjord, Senja – Tromsø, Ørn Horten – Sarpsborg, Alta – Tromsdalen, Bryne – Viking, Egersund – Jerv, Elverum – KFUM Oslo, Fram – Mjøndalen, Fyllingsdalen – Sogndal, HamKam – Hønefoss, Hødd – Florø, Junkeren – Levanger, Kjelsås – Ull/Kisa, Kongsvinger – Raufoss, Nest Sotra – Åsane, Notodden – Asker, Orkla – Ranheim, Sandnes Ulf – Vidar, Stjørdals-Blink – Mjølner, Strømmen – Bærum.
(©NTB / Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame