Eliteserie-klubbene videre etter straffebonanza i cupen

Oppdatert 14/06/2018 klokken 08:22 GMT+2

Både Haugesund, Bodø/Glimt og Start måtte gjennom straffesparkkonkurranse for å komme seg til NM-kvartfinale.

Kjetil Rekdal

Start-trener Kjetil Rekdal kunne trekke et lettelsens sukk etter at laget hans avanserte til kvartfinale i cupen med 5-3-seier over HamKam på straffer onsdag.
Verken Start eller HamKam har noen gang vært i en cupfinale. Nå har sørlendingene fortsatt muligheten.
Kjetil Rekdals menn var samtidig svært heldige i en første omgang laget bør glemme raskest mulig. Det eneste som gledet var nok 1-0-scoringen til Espen Børufsen.
Ibrahima Abubakar satte inn utligningen ikke lenge etter hvilen, slik at kampen gikk til ekstraomganger og etter hvert straffespark.
Start scoret på alle sine straffer, mens Lars Brotangen brente HamKams første. Dermed var det Start som kom et steg nærmere cupfinale.
– De meldte seg jo selv, og Tobias (Christensen) satte vi innpå for å ta straffe. Jeg er veldig god fornøyd med utfallet. Jeg sa at jeg ikke ville ha noe tullestraffer, sa Rekdal til NTB etter kampen.
– Beskjeden var å skyte i ett av hjørnene og bli ferdig med det, i stedet for å drive med noen finurlige greier. Jeg fikk ikke sett alle, men regner med at det var trøkk i alle, sa Start-treneren.

Bodø/Glimt straffet Hødd

Hødd ledet to ganger, men Bodø/Glimt kom tilbake og klarte 2-2 etter ekstraomganger i cupen onsdag. I straffesparkkonkurransen reddet Glimt avansementet.
Kristian Fardahl Opseth satte den avgjørende straffen som ga 5-4 på straffesparkkonkurransen og sikret kvartfinaleplassen.
– Jeg har ingen historie med å score på så mange straffer, så det var godt at én endelig gikk inn, sier Fardal Opseth til NTB.
Magnus Myklebust og Markus Naglestad scoret Hødds to mål før straffesparkkonkurransen. Patrick Berg og Martin Bjørnbak scoret for Glimt.

Haugesund vant knepent

Også Haugesund måtte ha straffespark for å avansere i sin kamp mot Mjøndalen.
Etter scoringer av Frederik Gytkjær og Christian Grindheim så laget ut til å på komfortabelt vis bli kvartfinale-klare, men i andre omgang raknet det. Quint Jansen scoret to ganger for Mjøndalen, og da ingen av lagene avgjorde på ordinær tid måtte straffer til.
David Akontola satte det avgjørende straffesparket for FK Haugesund.
Kampen mellom Ull/Kisa og Bryne gikk dessuten også til straffesparkkonkurranse. Der trakk laget fra Jæren til slutt det lengste strået.
Strømsgodset-Ranheim og Tromsø-Vålerenga spilles torsdag.