SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
Forrige sesongs cupfinalist Sarpsborg 08 har fått en solid start på NM-eventyret også i år.
Der andre Eliteserie-klubber tidvis har slitt, har Østfold-laget feid gjennom de to første rundene med 9-2 og 6-0 mot henholdsvis Østsiden og Ørn-Horten.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Onsdag venter tøffere motstand i et HamKam-lag so helt sikkert bærer på en drom om å bli denne sesongens cupaskeladd. Da er Sarpsborg 08 dårlig nytt.
– Det handler om å komme godt i gang i slike kamper. Cupen lever litt sitt eget liv, og det er nesten hvert år noen Eliteserie-lag som går på noen smeller. Når man kommer til 2. runde og utover så begynner det å skje ting, forklarer Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.
– Det er en del mekanismer som er vitkige å være klar over. Klarer man å komme godt i gang, få entusiasme og score det første målet, da skal lag fra lavere divisjoner slite med å komme tilbake, sier han.
Se hvordan det gikk da Bernt og Reka besøkte Sarpsborg (artikkelen fortsetter under):
De fleste Eliteserie-lag har for vane å rullere en del på laget inn mot cupkamper. Sarpsborg 08 er ikke noe unntak her, men med så mange jevne spillere i troppen, mener Geir Bakke at laget hans har en fordel.
– Vi har våget å bruke hele troppen vår, og de guttene som kommer inn har gjort grunnarbeidet bra. Når de først får muligheten så er de påskrudde. Det er ikke noe automatikk i det, så all ære til dem, for de skal faktisk gjennomføre det også, sier han.
Forrige runde røk både Molde og Sandefjord på hodet ut mot motstand de i utgangspunktet skal slå. Sarpsborg 08-spiss Patrick Mortensen er enig med sjefen i at mentaliteten i spillergruppen er avgjørende for at østfoldingene så langt har unngått bananskall.
– Jeg tror det har mye å si hvilke spillere vi er. Vi er veldig ambisiøse og profesjonelle. Jeg tror det begynner høyt oppe, for de spillerne vi henter inn har en personlighet som passer godt i klubben. Selv om det er enkelte som spiller mindre enn andre, så går de rett inn og leverer. Det er imponerende å se at man har så lyst til å vise seg frem, sier han.
– Det burde vært sånn i alle klubber, men sånn er det ikke. Mekanismene fungerer ikke sånn. Der synes jeg vi har vært veldig flinke og da må man gi trenerne litt ros. De gjør en veldig god jobb og forlanger mye av oss, sier Mortensen.
Ingen har scoret flere mål enn sarpingene i de to første rundene i cupen i år. Forrige sesong rant målene også inn. Etter tre runder stod de blå og hvite med 17-2 i målforskjell, blant annet etter en overlegen 4-0-seier mot 2016-finalist Kongsvinger. Bakke holder likevel bena godt plantet på jorden og håper laget hans er klare igjen til å vise seg frem når Briskeby gjestes onsdag.
– De siste fire årene i cupen har Sarpsborg 08 gjort det bra, men i neste runde er det 0-0 igjen og ny kamp. Vi er ydmyke, kanskje det er litt av nøkkelen, sier Bakke.
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59