Kåre Ingebrigtsen gjorde hele fem endringer på laget fra kampen mot Ajax til kvartfinale-kampen mot Vålerenga i cupen.
Alle forandringene straffet seg, for selv om Rosenborg tok oppskriftsmessig ledelsen ved Milan Jevtovic etter tolv minutter, var det gjestene som stakk av med semifinale-billetten. RBK var dominerte store deler av kampen, men Vålerenga var nådeløse med trønderne.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Aron Dønnum satte inn en heldig utligning rett før pause, før Henrik Kjelsrud Johansen stanget Vålerenga til semifinale i det 74. minuttet.

– Visste at RBK var slitne

– Innlegget er perfekt, og det gjør jobben min enkel, forteller matchvinneren til NRK.
Det betyr at Ronny Deilas mannskap kun er èn kamp unna Ullevaal etter et sterk borteseier.
– Vi visste at Rosenborg var slitne og at det var muligheter. Det så vi mot Haugesund sist helg. Vi trenger flere slike gode opplevelser som dette. Denne selvtilliten som dette gir oss, må vi ta med oss videre. Vi har masse talent i laget, og vi må bare få det fram litt oftere, sier Deila til NRK etter seieren.
Rosenborg kom ettertrykkelig ned på jorden igjen og fikk en dårlig avslutning etter det som har vært en drømmeuke etter kvalifisering til Europa League.

– Ufortjent

Rosenborg fortsatte der de slapp i sluttminuttene mot Ajax torsdag i åpningen av kampen mot Vålerenga og presset bortelaget fra start. Vertene dominerte kampen fullstendig det første kvarteret og i det tolvte minuttet tok trønderne ledelsen.
Mike Jensens innlegg ble lagt til rette av Matthias Vilhjalmsson. Da var det lett for Milan Jevtovic å banke inn 1–0.
Rett før pause kom imidlertid Vålerenga inn igjen i kampen på heldig vis. Aron Dønnum fikk ballen ute på venstrekanten og sendte i vei et skudd. Ballen gikk i beinet til Birger Meling. Ballen skiftet retning og fintet ut RBKs keeper Arild Østbø, som ikke kunne hindre at ballen gikk i mål.
– Jeg synes det er ufortjent. De har ikke skapt noe særlig, sa kaptein Mike Jensen til NRK i pausen.

Uenig med RBKs kaptein

Den vurderingen var ikke Vålerengas Christian Grindheim helt enig i.
– Jeg talte 1–1 i skudd på mål, men klart at de har hatt ballen mer, sa VIF-kapteinen.
Vålerenga hadde mer på lager. Med et drøyt kvarter igjen å spille stanget Henrik Kjelsrud Johansen inn 2–1 foran en sjokkert hjemmepublikum. Plutselig ledet bortelaget.
Minutter senere var Ghayas Zahid nær ved å øke ledelsen, men ballen gikk i stolpen etter at vingen chippet ballen over Arild Østbø. Rosenborg klarte aldri å svare og dermed tok Vålerenga seg til semifinalen i cupen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09