Avaldsnes kunne lørdag kveld løfte kongepokalen etter 1-0-seier i cupfinalen mot Vålerenga. Elise Thorsnes ble matchvinner med sin scoring etter fem minutters spill.
Tidligere på dagen ble det også spilt flere finaler i aldersbestemte klasser. Alle kampene ble spilt i Telenor Arena, hvor underlaget fort ble en snakkis. Dekket så nemlig ikke videre innbydende ut.
Eurosports Christian Gauseth la ut følgende melding på Twitter i forkant av kampene:
Norgesmesterskapet
Slik spilles 4. runde i cupen: Tøffe kamper for både RBK og Brann
09/05/2018 PÅ 19:51
– For det første ser det jo helt grusomt ut. Her jobber man for å selge norsk fotballs store dag for alle aldersbestemte klasser og kvinnefotball som et produkt. Da blir det helt håpløst at banen ser ut som den gjør, sier Gauseth til Eurosport.no
33-åringen peker på at det har blitt gjort feil prioriteringer siden arenaen ble bygd.
– Telenor Arena ble bygd for å være en fotballarena - da må det settes krav til eierne om at det er fotball som skal spilles der. Det har jo blitt slik at når folk tenker på Telenor Arena, så tenker de på konserter og andre lignende arrangementer. Det blir helt feil.
Gauseth mener politikere i Asker og Bærum må ta store deler av skylden for det som har skjedd.
– Det er et resultat av svake politikere som dolker Oslo-områdets barn og unge i ryggen. De er tafatte, og evner ikke sette handling bak ordene sine. I Telenor Arena skulle det vært full aktivitet året gjennom. Det er en enorm hallmangel i Oslo, og enorm kunstgressmangel på vinterstid. Da er det rett og slett en skandale at man ikke utnytter Telenor Arena mer til dens egentlige formål.
Selv om underlaget så ut som det gjorde, virket det ikke å ha særlig stor påvirkning på det som foregikk ute på banen.
– Når sant skal sies, så virket spillerne tålig fornøyde med matta. Likevel handler det jo om hvilket signal man sender når banen ser ut som den gjør.
Norgesmesterskapet
Straffedrama da OBOS-klubb rystet Fagermos menn
09/05/2018 PÅ 18:53
Norgesmesterskapet
Enda en Eliteserie-klubb på hodet ut av cupen
09/05/2018 PÅ 17:50