Laget fra OBOS-ligaen, Jerv, slo ut Åsane i 3. runde, men onsdag venter en mye tøffere utfordring hjemme på Levermyr i 4. runde. Regjerende serie- og cupmester Rosenborg står på motsatt halvdel, uten at det skremmer vertene.
– Det er en kamp vi ser fram til. Vi blir inspirert av å få måle krefter mot Norges beste lag, sier Jervs midtstopperveteran Nils Petter Andersen (31) til NTB.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren er klar på at han og lagkameratene har troen før møtet med seiersvante trøndere.
– Vi må henge sammen som et lag, ellers blir vi hardt straffet. Men gjør vi det vi skal defensivt, så har vi spillere framover på banen som kan straffe RBK. Vi møter noen av de beste offensive spillerne i landet, men også vi har folk med X-faktor offensivt, mener Andersen.

Bjørdal-duell

31-åringen vet at Grimstad-laget har en tøff oppgave i vente. Rosenborg topper Eliteserien med klar margin.
– Hva vil det bety hvis dere klarer å slå ut RBK?
– Det vil nok være det største øyeblikket i Jervs historie. Men først og fremst vil jeg fremheve at vi gleder oss til å måle oss med de beste, gjentar Andersen.
– Hva er oppskriften for å vinne?
– Rosenborg kommer til å gå ut for å styre kampen, så vi må være disiplinerte. Den største utfordringen blir å flytte beina kjapt nok, men også lenge nok. Det er lett å være god nok i hodet, men vi få det ut på matta også, poengterer egersunderen.
Han håper å møte bysbarnet og kameraten Johan Lædre Bjørdal (RBK-stopper) på motsatt halvdel i onsdagens kamp.
– Det blir kjekt å møte ham hvis han spiller. Vi snakket nylig sammen om kampen. Det skal smelle litt hvis vi møtes utpå der, sier en humrende Andersen.

Sandstø har troen

Jerv-trener Arne Sandstø deler Andersens optimisme før RBK-møtet. Han håper å gi publikum en minnerik opplevelse.
– Vi vet hva som skal til for å utfordre Rosenborg. Vi møter et veldig godt lag, men som alle andre avgir også de rom. Vi må være bevisst på hvor, hvordan og når de gjør det. Det har vi også hatt en grundig analyse på, sier Sandstø til NTB.
– Alt er mulig. Det skjer noe (overraskende) i cupen hvert år, så vi får se, legger Jerv-treneren til.
– Hva vil en seier bety for klubben?
– Det er lenge siden Jerv har kommet så langt i cupen som nå, jeg tror det er 26 år siden sist. Men det viktigste for meg er entusiasmen i og rundt Grimstad. Man ser at ting er mulig. En seier vil kunne gi en skikkelig fotball-«boost» for regionen, sier Sandstø.
Han peker på noe som kan gi Jerv en fordel når lagene sparker i gang matchen:
– Rosenborg har en veldig viktig kamp mot Molde til helgen, noe som kan bety endringer på laget. De er nødt til å tenke på Molde samtidig. I tillegg har de en kamp mot Ajax som venter i Europa League. De er nødt til å tenke totalbelastning, poengterer Sandstø.
(©NTB)
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55