ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
En flott debutsesong på det øverste nivået ble kronet med cupgull på Ullevaal for Aleksander Melgalvis. Mot Sarpsborg 08 satt representanter fra det latviske landslaget og fulgte med 28-åringen.
Melgalvis' bestefar er fra Latvia og derfor kan han få latvisk statsborgerskap, men først må han få hjelp fra politikerne på Stortinget. Målet er å få LSK-profilen klar for landslagsspill til EM-kvalifiseringen neste høst.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Den latviske landslagssjefen og en representant fra forbundet var innom i dag og så kampen. Jeg pratet med de i går. De ønsker veldig gjerne å ha meg med der. Spørsmålet er når dobbelt statsborgerskapet vil innføres i Norge. Det fremmes forslag på det i Stortinget og det er etter det jeg forstår majoritet for det. Hvis det går i orden er ikke det noe problem, sier Melgalvis til Eurosport.no.

– Å spille landslagsfotball har vært en fjern, fjern drøm

– Din landslagsdrøm for Latvia ligger i hendene hos stortingspolitikerne?
– Ja, på en måte er det slik. Jeg kommer ikke til å si fra meg mitt norske statsborgerskap, selv om motivasjonen er høy for å spille internasjonale kamper mot god motstand. Det vil nok innføres, men spørsmålet er når. Forhåpentligvis er det klart innen neste sommer og at jeg kan være klar for kvalifiseringskamper fra høsten av.
28-åringen kom fra spill i OBOS-ligaen og Strømmen før årets sesong. Så sent som i 2014 spilte han i PostNord-ligaen for Brumunddal. Å kunne spille EM-kvalifisering for Latvia og måle seg mot spillere på den internasjonale scenen vil være en drøm som går i oppfyllelse.
– Det å spille landslagsfotball har for meg alltid vært en fjern, fjern drøm. Jeg har aldri vært i nærheten av å være på noe U-landslag og jeg var ikke på noe kretslag heller. Det vil bli en helt spesiell opplevelse akkurat som denne sesongen her. Fra å komme fra Strømmen i OBOS-ligaen til å være med å prege årets Lillestrøm-lag. Det har vært en morsom reise som gir meg motivasjon til å jobbe enda hardere, sier cupmesteren.

– Ville aldri blitt tatt ut i en norsk landslagstropp

En telefon fra den norske landslagssjefen Lars Lagerbäck forventer han ikke.
– Såpass selvinnsikt har jeg, at det norske landslaget har for tøff konkurranse og jeg søker utfordringer for å få muligheten til å få erfaring med å spille internasjonalt. Det er klart at det er morsomt å komme til et sluttspill, men det har ikke vært så reellt for Norge de siste årene uansett. Jeg vet at jeg mest sannsynlig aldri ville blitt tatt ut i en norsk landslagstropp, slik at det er større muligheter for meg i Latvia, sier Melgalvis.
– Hvilken rolle er du tiltenkt?
– Det er en høyrekant eller høyre vingback-type rolle. Det passer meg fint. Både offensivt og defensivt. Jeg er en spiller som jobber hardt for laget og jeg må alltid være en slik spiller for å prestere.
Latvia endte forøvrig på 5. plass i VM-kvalifiseringen og tok to seiere. Begge mot Andorra. Latvia var i gruppe med Færøyene, Ungarn, Sveits og Portugal.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49