Lillestrøm - Sarpsborg 08 3-2
Lillestrøm er cupmestere i 2017 etter en vanvittig innholdsrik og dramatisk cupfinale.
Dermed kunne Lillestrøm og kaptein Frode Kippe løfte klubbens sjette kongepokal.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Men for Sarpsborg 08 vil dette føles ekstra bittert, ettersom de vil føle seg snytt for både straffe og at Lillestrøm fikk et mål godkjent som aldri burde vært det.
– Det er forjævlig, men vi gir bort tre usedvanlig enkle scoringer. Samtidig setter vi ikke våre egne sjanser. Det ville seg ikke, og det er ikke godt nok, sier Sarpsborg 08-spiller Joachim Thomassen til NRK etter kampen.
– Det er noe av det mest blytunge du kan være med på. Så masse som står på spill og så klarer du det ikke. Det er tungt, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK etter kampen.

– Grov dommertabbe

Ett minutt og 15 sekund var spilt da Simen Kind Mikalsen hamret Lillestrøm opp i sjokkledelse på Ullevaal.
Lilllestrøm skulle imidlertid aldri fått målet godkjent, ettersom ballen gikk via en Lillestrøm-spiller og til Kind Mikalsen som stod flere meter i offisde.
– Ola Hobber Nilsen gir Lillestrøm cupgullet. Offsiden er fæl og straffen er klar. En fantastisk finale blir avgjort av dommerfeil, sier Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth.
– Det er soleklar offside og en grov dobbertabbe av dommerteamet, sier Eurosport-ekspert Roger Risholt.
– Årets klareste offside? spurte Pål André Helland på Twitter.

Mortensen reduserte

Ti minutter etter var det uansett ingen tvil da Mats Haakenstad doblet ledelsen for LSK. 2-0 etter 11 minuttter
Et skudd fra Matthew gikk rett i Sarpsborg-forsvaret. En svak klarering fra Zachariassen endte hos Haakenstad som avsluttet sikkert langsbakken ute på høyresiden av feltet.
24 minutter ut i kampen våknet Sarpsborg-svingen på Ullevaal. Et skudd fra Halvorsen gikk via Frode Kippe til Patrick Mortensen.
Han gjorde alt riktig når ballen dukket opp, og reduserte til 1-2 for sarpingene.

Diatta snytt for straffe

Like etter reiste Sarp-svingen seg igjen og ropte på straffe da Krepin Diatta gikk i bakken.
Bildene viste at LSK-stopper Marius Amundsen la seg over foten til Diatta, og at berøringen var klar nok til å dømme straffespark. Dommer Ola Hobber Nilsen vinket spillet videre.
– Straffen er klar, men vanskelig for dommeren å se når Origi er på ball. Jeg sier bare videodømming, få det på, sier Risholt.

Bandasjert Kippe scoret i begge mål

Like etter pause ble Lillestrøm-kaptein Frode Kippe liggende på bakken, blødende fra ansiktet etter en duell med Mortensen.
Fem minutter etter skaden, fikk LSK corner. Og hvem andre enn en kaptein med bandasje over hodet stanget LSK opp i 3-1?
– Det var bare å stifte det sammen, så det har jeg gjort før. Var bare å fortsette, sier matchvinner Kippe til NRK etter kampen.
Men Sarpsborg 08 nektet å gi seg. 64 minutter var spilt da Diatta dro seg nedover langs venstrekanten og fikk slått inn i feltet.
Ballen endte hos Zachariassen. Avslutningen gikk rett i Kippe, som ikke kunne gjøre noe for at ballen skiftet totalt retning og gikk inn i mål.
Ballen hadde aldri retning mot mål, og det blir stående som et selvmål fra kapteinen - fem minutter etter han scoret for LSK

Origi med matchvinner-redning

Ti minutter før slutt var Sarpsborg 08 svært nære på å utligne.
Jørgensen fikk heade fritt i feltet, men en mesterlig redning av Arnold Origi hindret Sarpsborg-scoring.
Like før slutt var Origi igjen viktig for LSK. Innbytter Jonas Lindberg kunne utlignet for Sarpsborg, men Origi hindret Sarp-spilleren.
Zachariassen hadde også en eventyrlig mulighet på overtid etter en corner, men fra fem meter satte han ballen like utenfor.
Dermed endte det 3-2 til Lillestrøm, som kunne feire nok en seier i cupfinalen.
At Kippe skulle bli helten, var noe overrraskende med tanke på oppladningen hans til cupfinalen. Nå blir det en rolig feiring på LSK-veteranen.
– Jeg har ligget syk en uke så har ikke så mye å gå på. Gutta skal vel feste til langt på natt, men jeg får ta det senere, sier Kippe til NRK etter kampen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18