Skeid – Sandefjord 3-0 (1-0):
Med kun én seier på de første sju Eliteserie-kampene var cupen en god mulighet til en etterlengtet opptur for Sandefjord. Men møtet med 2. divisjonslaget Skeid ble en ny, vond opplevelse for vestfoldingene – og spesielt keeper Ingvar Jonsson.
Først feilberegnet islendingen et frispark som gjorde at Ayoub Aleesami kunne stange vertene i føringen midtveis i første omgang. Så var han ute på bærtur og stoppet ballen med hendene da en Skeid-spiss ble spilt alene igjennom. Med en halvtime igjen ble 28-åringen sendt rett i dusjen.
Norgesmesterskapet
Slik spilles 4. runde i cupen: Tøffe kamper for både RBK og Brann
09/05/2018 KLOKKEN 19:51
Mot ti mann tok hjemmelaget over initiativet igjen, og bare minutter senere eksploderte det på Nordre Åsen igjen. Mustafa Hassan Ahmad ble spilt gjennom og satte ballen iskaldt forbi innbytter Eirik Holmen Johansen. Fem minutter senere fikk hjemmelaget straffe, og Mesüt Can satte elegant inn 3-0.
Cup-exiten rundet av en svært turbulent uke i Sandefjord. Forrige onsdag ble det klart at Magnus Powell måtte gå av som hovedtrener. Etter det Eurosport.no erfarer var det stor mistillit fra spillergruppen i retning svensken fra dag én, noe som også ble utslagsgivende for avslutningen av samarbeidet.
Geir Ludvig Fevang er inne som en midlertidig løsning, og den tidligere Sandefjord-spilleren har ikke klart å snu den vonde trenden. Søndagens 0-1-tap var for så vidt et steg i riktig retning defensivt, men uten å skape en skikkelig målsjanse var det ikke mye annet å ta med seg.
Nå venter et livsviktig bunnoppgjør mot Lillestrøm på Åråsen søndag. Med et nytt nederlag vil Fevang og co befinne seg på direkte nedrykksplass.
Her følger resultater fra de øvrige Eliteserie-lagene som var i aksjon onsdag:
Brattvåg – Molde 1-0
Senja – Tromsø 0-1 (Etter ekstraomganger)
Arendal – Start 0-3
Bergsøy – Kristiansund 0-6
Fredrikstad – Odd 1-3
Harstad – Bodø/Glimt 2-5
Sotra – Brann 0-4
Steinkjer – Rosenborg 0-5
Valdres – Strømsgodset 1-3
Lysekloster – FK Haugesund 1-2
Ørn-Horten – Sarpsborg 08 0-6
Norgesmesterskapet
Straffedrama da OBOS-klubb rystet Fagermos menn
09/05/2018 KLOKKEN 18:53
Norgesmesterskapet
Enda en Eliteserie-klubb på hodet ut av cupen
09/05/2018 KLOKKEN 17:50