Populære sporter
All sport
Vis alt

Ringen sluttet for cuphelten på Ullevaal etter 22 år: – Akkurat samme reprisen

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 03/12/2017 klokken 16:59 GMT+1

For 22 år siden vant han Norway cup og sa han skulle tilbake for å oppleve det samme igjen. I dag ble han cuphelt for LSK.

Origi

Foto: Scanpix

Arnold Origi ble den store helten mot slutten av cupfinalen, med flere matchvinnende redninger.
Spesielt forsøket fra Jonas Lindberg på overtid på stillingen 3-2 til Lilletrøm var en enorm redning av LSK-målvakten. På blankt mål, skått mot Origi, forsøkte svensken å sette ballen ned i siden. Men Origi var med på notene og reddet Lillestrøms sjette cupgull.
Dette skjedde 22 år etter han sist var på plass på Ullevaal og spilte finale i Norway cup. Den gangen med sitt Mathare United fra sitt hjemland Kenya.
– Det er det sykeste. Det ble 3-2 mot Korsvoll den gangen også. Og da var det oss i gult mot de i blått. Det er akkurat samme reprisen, sier Origi til NRK etter kampen.
– Det er veldig spesielt, jeg vant min første medalje som fotballspiller her på Ullevaal, og i dag vinner jeg min første medalje som profesjonell fotballspiller på Ullevaal. Det er veldig spesielt, sier 34-åringen i pressesonen etterkampen.
Etter å ha feiret cupgullet ute på landslagsarenaen sammen med lagkompisene, var det en rørt Origi som møtte NRK.
– I dag grein jeg som et barn. Det var emosjonelt. Akurat nå er det som om jeg drømmer. Om dette er en drøm... Han som vekker meg kommer til å f å svi, sier Origi.

Hylles av ekspert

Eurosport-ekspert og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth mener Origi var banens beste i cupfinalen.
– Origi er kampens gigant. Hans redninger på Lindbergs monstersjanser mot slutten er til å gni seg i øynene av. Monumental prestasjon av Lillestrøms sisteskanse, sier Gauseth om matchvinneren i LSK-målet.
Også Lillestrøm-trener Arne Erlandsen mente Origi avgjorde dette for Lillestrøm.
– Han gjør en veldig bra kamp. Han avgjør dette til vår fordel med et par viktige redninger på slutten der. I dag var Origi på sitt beste, sier Erlandsen til NRK.
Til Eurosport.no forteller Origi hva som gikk gjennom hodet hans i de avgjørende sluttminuttene.
– På slutten ser du på klokka, det er syv minutter igjen så er du norgesmester. Da er det bare å gi jernet, være offensiv og ikke redd. Om du blir defensiv og tenker at de kommer til å utligne, går det ikke. Du må være offensiv, gi alt og takk Gud for at det gikk veien, sier Origi til Eurosport.no etter kampen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame