Branns og Strømsgodsets overmenn i forrige runde var på jakt etter en ny skalp da Sarpsborg 08 kom på besøk i kvartfinalen i cupen.
Etter en middels sesong i OBOS-ligaen var Mjøndalen ute etter et cupeventyr, men etter en sterk snuoperasjon vant Eliteserie-laget 2-1.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
I GÅR PÅ 18:04
– Det var en tøff kamp. Vi visste at det ville bli tøft, men vi klarte å stå på til siste minutt, sa matchvinner Tobias Heintz til NRK.

– Det hadde vært utrolig morro

Seieren smakte godt for trener Geir Bakke.
– Det er en tøff arena å komme til. Vi fikk kjenne på det i første omgang. I andre omgang synes jeg vi er gode. Vi vinner fortjent til slutt. Vi har litt rusk i maskineriet, men vi har gutter som står på hele veien som er solide og harde i hodet. De jobber i 90 minutter pluss tillegg, fortalte Bakke til NRK.
Midtstopper Sigurd Rosted håper på hjemmekamp i semifinalen og fullt hus i Sarpsborg. Han øyner en cupfinale på Ullevaal i desember. Sist gang Sarpsborg 08 var i finalen i 2015 måtte han se kampen fra benken etter et langt skadeopphold.
– Det hadde vært utrolig morro. Jeg var med rundt laget sist og fikke være med på benken. Jeg håper at vi kommer dit. Det hadde vært utrolig kult å få den opplevelsen, sier Rosted til Eurosport.no.

Skade på Lindberg

For det startet på verst tenkelig vis for Sarpsborg 08. I det 27. minutt måtte Jonas Lindberg byttes ut etter en smell og ble erstattet av ungguten Tobias Heintz.
Syv minutter senere gikk det fra vondt til verre. Mjøndalen fikk frispark midt på banen og slo ballen inn i feltet. Der fikk Quint Jansen dempet ballen før han hamret den inn i lengste hjørnet. En fin scoring av Mjøndalen-spilleren.
Men bortelaget kom tilbake. I det 66. minutt utlignet Kristoffer Zachariassen etter å ha bredsidet ballen i mål etter innlegg fra Joachim Thomassen.

Dramatisk situasjon

Fem minutter senere ble det tilløp til dramatikk. Da Sarpsborg 08s keeper, Stefan Cupic, skulle klarere ballen like utenfor sekstenmeteren kolliderte han med Mjøndalens Ousseynou Boye som gikk rett i bakken. Reprisen viste at Mjøndalen-angriperen fikk keeperens hofte rett i hodet.
Cupic tillkalte umiddelbart på helsepersonell som stormet inn på banen, men Boye slapp med skrekken etter å ha fått behandling i noen minutter.
I det 85. minutt avgjorde Tobias Heintz med en et frekt og overraskende skudd på frispark. Dermed tok Sarpsborg seg videre til neste runde.
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42