Ordet legende blir ofte brukt for mye i fotballen. Men når det er snakk om Frode Kippe i Lillestrøm, er det snakk om en vaskeekte, levende legende i Lillestrøm.
På sedvanlig vis var han involvert i tøffe dueller gjennom hele kampen. Den ene så tøff at han begynte å blø fra ansiktet, og måtte stifte såret sammen mens kampen pågikk.
Med bandasje over hele hodet, stanget han inn Lillestrøms 3-1 mål bare minutter etter han ble lappet sammen. Nå hylles han av lagkameratene sine.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Ord kan ikke beskrive hvor viktig han er for laget. Han får en hodeskade og så kommer inn og stanger inn 3-1 like etter, sier Origi.
På spørsmål om han kan si litt mer om Kippe, beskriver han stopperen slik:
– Tre ord. Leader. Legend. Kaptein. Med stor K. Vi er glad han tok et år til, for han kommer til å savnes når han gir seg. Han er en stor mann for dette laget, sier Origi, med referanser til Chelsea-legende John Terry, som har fått karakteristikken Captain. Leader. Legend.
Aleksander Melgalvis mener det nesten er ubeskrivelig å forklare betydningen av Kippe i Lillestrøm.
– Han betyr alt. Du ser han er ute og stifter øyet og ser ut som han ligger for døden. Fem minutter sener stanger han inn seiersmålet. Så det klart at han er en helt i Lillestrøm, betyr enormt mye for klubben og supporterne. Han er en legende. Du får det ikke større enn det, sier Melgalvis til Eurosport.no

– Ikke det mest sterile stedet

På Twitter la tidligere Lillestrøm-spiller Jan Åge Fjørtoft ut dette bildet fra toalettet i LSK-garderoben, der Kippe etter kampen fikk sydd sammen såret.
Saken fortsetter under bildet.
Frode Kippe måtte sy tre-fire sting på toalettet i LSK-garderoben etter kampen, og brukte rundt en time på å komme seg inn i pressesonen.
– Det har vært litt jobbing i systua. De få ut noen stifter og sy noen sting. Det var ikke det mest sterile stedet jeg har vært, så vi får se om det blir noen infeksjon i såret etter hvert, gliser Kippe.
For han var 3-1-scoringen et karrierehøydepunkt for 39-åringen.
– Det er høydepunktet mitt så langt på en måte. Det var den siste muligheten jeg hadde. Gøy å bidra litt begge veier, men det var mest positvt offensivt, sier Kippe, som også scoret et selvmål han ikke kunne gjøre noe med.
At Kippe i forrige måned forelenget kontrakten med ett år, var svært viktig med tanke på neste sesong, mener Melgalvis.
– Det er utrolig viktig. Du ser på resultatene med og uten Frode så er det litt forskjell. Han passer godt inn slik vi spiller under Arne, sier Melgalvis.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18