Scanpix

Jääger stanget Vålerenga til kvartfinale: – Viktig for selvtillitten

Jääger stanget Vålerenga til kvartfinale: – Viktig for selvtillitten
Av Eurosport

10/08/2017 21:14Oppdatert 10/08/2017 21:25

Vålerenga er klar for kvartfinale i cupen etter at Elverum ble slått 1-0 på Ullevaal torsdag. Enar Jääger ble matchvinner. I kvartfinalen venter Rosenborg.

Vålerenga sendte et toppet mannskap ut på nasjonalarenaen da 1.-divisjonsklubben Elverum var motstander i 4. runde i NM. Men det var ikke mulig å se at det var noen divisjonsforskjell mellom lagene de første 20 minuttene. Faktisk var det laget fra Hedmark som hadde skapt de fleste sjansene.

Men når Vålerenga først fikk en avslutning, så gikk ballen i mål. Det skjedde etter 22 spilte minutter etter en corner. Ingen Elverum-spillere tok seg bryet med å dekke Enar Jääger da ballen falt ned ved bakre stolpe. Estlenderen hadde ingen problemer med å få headet ballen i mål, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Kjempesjanse

Vålerenga fikk en kjempesjanse til å doble ledelsen kun sekunder før pause, men Abdi Ibrahim fikk ikke stokket beina skikkelig. Han bommet på ballen fra kun én meters hold. Dermed ledet Eliteserielaget kun med ett mål da lagene gikk til pause.

Vålerenga tok initiativet fra start i annen omgang, men slet med å spille seg til de store farlighetene. Simen Juklerød sendte av gårde et skudd som smalt i stolpen, mens Ibrahim traff nettveggen kort tid etter pausen.

Hjemmelaget hadde full kontroll på gjestene de siste 45 minuttene. Elverum kom knapt nok til sjanser, og når kampen var ferdigspilt var det ingen ting å si på at det var Vålerenga som tok seg videre. Riktignok var Elverum millimeter fra å redusere knappe ti minutter før slutt da Adnan Cirak sendte av gårde et skudd fra rundt 15 meter. Ballen ga stolpen et lite kyss før den fortsatte videre på utsiden av mål.

Kort for filming

Elverum forsøkte en sluttspurt, men uten at det ga resultater. Muligvis føler Elverum seg snytt fra straffe da Erlend Eggen Persgård satte fart inn i boksen, gikk i bakken, og dommeren blåste - for filming. Persgård og en rekke andre Elverum-spillere protesterte, uten at dommer Kristoffer Hagenes gjorde om den beslutningen. Men Persgård fikk se det gule kortet etter hendelsen.

2284 tilskuere hadde tatt turen til Ullevaal, rundt 600 av disse var tilreisende fra Hedmark. De fikk se at cupeventyret for Elverum er over for denne gang, mens Enga er klar for kvartfinale.

– Det er viktig med seier. For det første er det viktig for klubben, vi skal videre i cupen, i tillegg så bygger det selvtillitt, sa en fornøyd Ronny Deila til Eurosport.no etter kampen.

I kvartfinalen venter serieleder Rosenborg i Trondheim, en tøff utfordring for Deila og co.

– Det er tøft på Lerkendal, men alt er mulig. Vi har alt å vinne der oppe og vi kommer til å gå inn i kampen med fullt trøkk for å gå videre i cupen, sa Deila.

Stabæk banket AaFK

Stabæk slo til med en sterk 3-0-seier mot Aalesund i cupens 4. runde. I kvartfinalen venter Lillestrøm for bæringene.

Cupkampen mellom Stabæk og AaFK ble ikke spilt som planlagt onsdag kveld. Mye regn tvang fram en utsettelse. Kampen gikk i stedet torsdag, noe som ikke så ut til å plage et effektivt hjemmelag fra Bærum. AaFK hadde derimot lite å stille opp med på bortegress.

Vertene vant 3–0 etter scoringer av Tortol Lumanza, Tonny Brochmann og Raymond Gyasi, bror av Aalesund-spiller Edwin. De to brødrene spilte begge kampen, men det var Raymond som trakk det lengste strået.

(NTB/Eurosport.no)

0
0