ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Det tok et drøyt halvannet minutt før finaledommeren Ola Hobber Nilsen og hans team kom i fokus. Kristoffer Zachariassens klarering innenfor sekstenmeteren gikk rett i Erling Knudtzon. Ballen endte i beina til en offsideplassert Simen Kind Mikalsen som sendte Lillestrøm i ledelsen. En marerittstart for Sarpsborg 08.
Etter kampen var ikke midtstopper Sigurd Rosted nådig med dommeren og linjedommerens innsats. Rosted slaktet spesielt linjedommerens håndtering av situasjonen.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
– Han virket nervøs og ubekvem. Jeg løp rett bort til ham etter målet. Han virket veldig usikker og tok all kjeften. Jeg pekte opp på reprisen og da kunne han ha sett det selv. Det er ikke noe man kan gjøre med det nå, sier Rosted.
Likevel vil han ikke legge skylden på tapet på dommeren.
– Vi taper kampen selv, men det går an å forvente litt av dommerne, sier Rosted.

Dommeren: – Har fått feedback fra folk jeg stoler på

Hobber Nilsen innrømmer at det var en vanskelig situasjon. Dommerteamet fikk ikke med seg hvem som var sist på ballen før den endte hos Kind Mikalsen og derfor valgte de å la spillet fortsette.
– Det eneste usikkerhetsmomentet er hvem som spiller ballen. I og med at vi er usikker på det, kan vi ikke blåse rett og slett. Det blir på feil grunnlag.
Selv om han ikke har sett situasjonen i etterkant er han klar på at det var feil å godkjenne målet.
– Jeg har fått feedback fra folk jeg stoler på som sier at det er feil. Det var offside etter det jeg har fått tilbakemelding på. Sånn er det. Det er vanskelig å være dommer. Vi gjør absolutt vårt beste. Jeg ønsker å dømme feilfrie kamper, men jeg vet godt at det gjør vi ikke. Så håper du at den feilen du gjør er et feil innkast på midtbanen som ingen vil kommentere i ettertid, sier Hobber Nilsen.

– Ikke straffbar forseelse

Rosted mener også at Sarpsborg 08 ble snytt for et straffe da Krepin Diatta gikk i bakken i det 24. minuttet. Også senegaleseren følte seg snytt etter kampen, men Hobber Nilsen mener han landet på en riktig beslutning om ikke å blåse straffe.
– Der er vi trygge under kampen. Vi har fått feedback på at den var riktig fra dommerkollegaer. På lik linje med den første velger jeg å stole på det, sier dommeren.
– Hvordan ser du den situasjonen? Er det kontakt?
– Jeg vurderer den til en ikke straffbar forseelse. Det er klart at det er stor fart, men jeg har en grei posisjon og vinkel til situasjonen, sier Hobber Nilsen til Eurosport.no
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 PÅ 05:38