Det ble en frustrerende kamp for Molde i rivaloppgjøret mot Kristiansund i kvartfinalen i cupen søndag kveld.
Før pause ble Ole Gunnar Solskjærs lag regelrett rundspilt av et aggressivt Kristiansund før pause, som ledet fortjent 1–0 til pause etter scoring av Benjamin Stokke. Et misfornøyd hjemmepublikum pep på spillerne flere ganger før pause.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Det så ut til å bli en helsvart kveld for Molde da Björn Bergmann Sigurdarsson blåste ballen langt over mål fra ellevemetersmerket rett etter pause, men et hodestøt fra unnggutten Erling Braut Håland og en lobb av nyinnkjøpte Martin Ellingen reddet kvelden og sendte Molde til semifinale i cupen etter 2–1-seier.
– Det smalt litt i garderoben etter den første omgangen. Det var ikke bra, sa Ellingsen til TV 2.

Kristiansunds sjokkåpning

Et aggressivt bortelag gikk rett i strupen på Molde fra start og skapte en god mulighet til å ta ledelsen etter syv minutters spill. Andreas Linde reddet forsøket fra Benjamin Stokke med beina, men måtte gi retur. Molde-keeperen fikk avverget med en ny beinparade på Torgil Gjertsens forsøk.
Men minuttet senere kunne ikke Moldes keeper hindre scoring fra Kristiansunds duo. Gjertsen kom rundt på venstresiden og inn i feltet. KBK-spilleren slo en 45 graders pasning inn til Benjamin Stokke som kom på første stolpe. Spissen hadde få problemer med å sette inn 1-0. En sjokkåpning fra gjestene.
Kristiansund rundspilte regelrett Molde før pause og hjemmepublikummet pep på egne spillere utover i omgang og inn til pause.
– Det var en forferdelig omgang av oss, vi er heldige som ligger under 0–1. Men vi er fortsatt med i kampen, så da har vi mulighet til å gjøre noe med det, sa Solskjær til TV 2 i pausen.

Blåste straffesparket høyt over mål

Og mulighet fikk Molde allerede to minutter etter pause. Aliou Coly var hasardiøs inne foran egen sekstenmeter og takler Eirik Hestad uten å være i nærheten av ballen. Dommer Ola Hobber Nilsen pekte korrekt på straffemerket.
Men ballen blåste Björn Bergmann Sigurdarson over mål fra elleve meter.
– Jeg skulle sette den midt på mål, men så ble det litt for hardt. Det var skuffende, sa Bergmann Sigurdarson til TV 2.
Med kvarteret igjen å spille løsnet det endelig for Molde. Hestads innlegg fra høyre ble stusset ned ved lengste stolpe av unggutten Erling Braut Håland. To minutter senere lobbet Martin Ellingsen ballen over Kristiansunds keeper og i mål. Snuoperasjonen var komplett.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10