ULLEVAAL STADION (Discovery):
Mandag kveld lot den tidligere Brann-treneren seg intervjue av tidligere TV 2-anker Davy Wathne, foran om lag 30 gjester på puben Dr. Wiesener i Bergen.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
5 TIMER SIDEN
Bergensavisen var til stede og har gjengitt kritikken fra Ingebrigtsen mot ledelsen i klubben. Noen av formuleringene er nok sagt i en tone tilpasset pub-settingen - og høstet latter fra tilhørerne.
– Jeg har fått sparken av en rørlegger og gravemaskinfører. Det er de som sitter på kompetansen i norsk fotball, sa Ingebrigtsen ifølge BA.
Med det henviste han til Brann-styreleder Birger Grevstad og RBK-styreleder Ivar Koteng.
Ifølge Ingebrigtsen hadde han ikke veldig lyst på Brann-jobben gitt «situasjonen i klubben», men så ble han overbevist av daværende sportssjef Rune Soltvedt.
Så forsvant Soltvedt ut. Det samme gjorde styrelederen (Eivind Lunde) som ansatte ham.
– Det er for få i fotballklubber som har kompetanse om fotball, og det gjør at det blir en form for lykkejakt hver gang de skal ansette en trener. Det er sånn at om du er heldig, så treffer du. Hvis du ser på Bodø/Glimt og Kristiansund, er det klubber som har bestemt seg for en retning og som står med de trenerne og lederne de har valgt. Det gir resultater, mener Ingebrigtsen ifølge Bergensavisen.
Eurosport møtte ikke Ståle Solbakken på pub onsdag, men der han satt på podiet på pressekonferansen i forbindelse med landskampene mot Latvia (lørdag) og Nederland (tirsdag) var det både ferske bananer, sponset vann og smoothie, så vi dristet oss til et spørsmål til landslagssjefen i samme tone.
– Kåre Ingebrigtsen sa vel at han i Brann og Rosenborg har fått sparken av en rørlegger og en gravemaskinfører. I klubben i ditt hjerte (HamKam) er det vel en politimann som styrer sjappa. Frykter du å få sparken her av en siviløkonom?
– Hvem er siviløkonomen da?
– Det er vel Terje Svendsen.
– Jeg trodde han var fotballmann, jeg. Den har jeg faktisk ikke tenkt på. Men det spiller ingen rolle om han er rørlegger eller siviløkonom, hvis han gir meg sparken skal jeg ikke ha mer med ham å gjøre, sier Solbakken og ler, før han tilføyer:
– Jeg skal ikke ringe ham når jeg skal ordne noen rør eller ha noe økonomisk rådgivning, så det tar jeg stille og rolig, sier Solbakken med et smil.
Fotballpresident Terje Svendsen er ifølge LinkedIn og Wikipedia utdannet siviløkonom, og har bakgrunn fra arbeid innen bank, finans, konsulentvirksomhet og eiendomsforvaltning – i tillegg til å ha vært styreleder i Fotball Media, styremedlem i Norsk Toppfotball og styreleder i Rosenborg (2006-2012).
– Det han (Ingebrigtsen) mener er vel at det er for lite kompetanse på styrenivå i norsk fotball. Hvordan ser du på det, og du som har vært i utlandet; er det noe annerledes her enn ute?
– Jeg tror det er veldig forskjellig fra sted til sted. Jeg tror at Fotballforbundet er et sted hvor det sitter en del som har erfaring fra fotballen, enten som spiller eller på det ledelsesmessige. Jeg har vært heldig, i HamKam og Lillestrøm, der var jeg ikke trener, men spiller, og i Aalborg som spiller der var det mange gode fotballmennesker i styret som gjorde mange gode beslutninger.
Landslagssjefen fortsetter:
– Min start på fotballkarrieren (som trener) var fordi jeg hadde gode fotballedere rundt meg i Erik Stensrud og Truls Haakonsen, blant andre, som ga meg en fin start, sier Solbakken.
– Så jeg tror det er veldig, veldig forskjelig. Og så kan jeg nok si noe om det siste stedet jeg var, at ikke alle som kom inn visste hva en fotball var der, men det hører ikke hjemme i det foraet her, sier Solbakken med et nytt smil – før mediesjef Morten Skjønsberg avbryter og sender landslagssjefen ut på treningsfeltet for å forberede laget til lørdagens kamp.
Der må han for øvrig klare seg uten både Veton Berisha og Fredrik Bjørkan, som begge onsdag ble sendt hjem med skader.

Rekdal ler når eksperten må bite i seg egne ord: – Alt han sa gikk i dass

VM
Flere lag bøtelagt av FIFA under VM
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
7 TIMER SIDEN