Dersom søknaden blir innvilget, vil kampene bli spilt i Oslo, Hønefoss, Jessheim og Mjøndalen.
– Det er veldig positivt, og jeg håper at styret også går for å søke om enda flere mesterskap i framtiden, både på herresiden og damesiden. Det er jo først og fremst å søke på de mesterskapene som har åtte nasjoner med som er mest nærliggende. Det er mange plussfaktorer som ligger i å arrangere et mesterskap, sier tidligere landslagssjef og nåværende seniorrådgiver Nils Johan Semb.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
12 TIMER SIDEN
Får Norge tildelt mesterskapet, blir det første gang landet arrangerer et G19-EM siden 2002.
– Dette er veldig spennende. Det skjedde mye positivt i norsk fotball etter 2002 som en reaksjon. Å få sju av de beste lagene i Europa opp hit og konkurrere mot oss, det er veldig bra for både spillerne og norsk fotball, sier Pål Arne «Paco» Johansen, som ledet Norge under U20-VM i Polen i mai, og som nå jobber med flere årganger.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

2003-årgangen

Truls Dæhli er seksjonsleder for aldersbestemte landslag. Han er glad for at Norge har søkt om å arrangere mesterskapet.
– Det blir viktig å få et ordentlig opplegg rundt laget som eventuelt skal være med, siden man mister kvalifiseringen med tolv kamper når man er forhåndskvalifisert som vertsnasjon. Det sportslige løpet her blir viktig, sier Johansen.
– Det er kjempespennende å arrangere et G19-mesterskap! Vi har jo også kvalifisert oss til to EM på rad, som er oppsiktsvekkende når det bare er sju plasser å slåss om. Trangere nåløye får man ikke, sier han til NTB, før han fortsetter:
– Det å spille i et mesterskap er utrolig verdifullt for alle lag. Og det å arrangere er også en god mulighet til å få den erfaringen man ønsker.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

1-9 i 2002

I 2002 ble kampene spilt på Gjemselund, Melløs, Hønefoss, Åråsen, Nadderud, Marienlyst og Ullevaal. Da endte Norge med Christian Grindheim, Kristoffer Hæstad og Rune Almenning Jarstein sist i gruppen med null poeng og 1-9 i målforskjell.
– Det var veldig utviklende for organisasjonen, både på arrangementssiden, men også på den sportslige delen. Da er man også automatisk kvalifisert, sier Semb.
I mesterskapet for 17 år siden spilte stjerner som Petr Cech, Andres Iniesta, Philipp Lahm, Per Mertesacker og Fernando Torres. Sistnevnte ble toppscorer og avgjorde finalen mot Tyskland.
– Dette danner en referanseramme og er motiverende for dem som kan delta og miljøene rundt, sier Nils Fisketjønn, sjef for konkurranseavdelingen i NFF, til NRK.
I juli spilte det norske G19-landslaget EM i Armenia. De røk ut i gruppespillet etter to uavgjorte og ett tap.
(©NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
16 TIMER SIDEN