Malmö tok fredag kveld sesongens 14. seier av 19 mulige da Kalmar ble slått 6–0 hjemme på Swedbank Stadion.
Magnus Wolff Eikrem så kampen fra benken, mens hans to norske lagkompiser Jo Inge Berget og Andreas Vindheim spilte samtlige 90. minutter. Berget markerte seg også som kampens første målscorer da han banket inn 1–0 på straffe i kampens 23. minutt.
Med seieren klarter den svenske serielederen opp på 46 poeng når elleve spillerunder gjenstår. Dermed er Magnus Pehrssons mannskap i rute mot å lagets egen poengrekord fra 2010, som lyder på 67 poeng.
Fotball
Myhre og Castro herjet da FFK ble ydmyket i cupen
13 TIMER SIDEN
– Det er det vi jobber mot. Vi har muligheten til å ta det, så det er en liten ekstra motivasjon, forteller Vindheim til Eurosport.no.
Om Malmö opprettholder det samme poengsnittet som de har gjort så langt denne sesongen, ender laget til den norske trioen på 73 poeng. Om, mot formodning, alle de elleve resterende kampene skulle vinnes, vil de lyseblå ende på hele 79 poeng.
– Vi spillere snakker ikke så mye om det mellom oss, men det er liten ekstra motivasjon å jage etter en rekord. Vi skal ikke være fornøyde selv om vi nå vi leder Allsvenskan med 15 poeng, forteller han.
Artikkelen fortsetter under bildet

Andreas Vindheim

Foto: Twitter

For bare en drøy uke siden kjøpte Malmö Bonke Innocent fra Lillestrøm for rundt åtte millioner kroner. Nigerianeren venter fortsatt på sin debut da han ble sittende hele kampen på benken fredag kveld.
– Det er en spennende overgang. Jeg kjente litt til ham fra Eliteserien fra før, har spilt mot ham med Brann. Det er en bra spiller som absolutt blir spennende, sier Vindheim.
Vindheim startet sesongen skadet, men har etter comebacket i sommer spilt seg inn som mer eller mindre fast inventar i Pehrssons førsteellever.
– Etter ferien har jeg vært involvert i hver eneste kamp, så ballen virkelig begynt å rulle. Det er gøy å spille fotball for tiden. Det er dette jeg har jobbet mot siden jeg kom til klubben, så det er godt endelig å få muligheten til å vise meg frem, sier han.
PS! Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Erdal Rakip, Kingsley Sarfo og Anders Christiansen var resten av Malmös målscorere.
Fotball
Sykdomsplagede RBK komfortabelt videre i cupen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN