La det være klart: 24-åringen synes på ingen måte det er perfekt med hvordan korona-viruset har preget Norge. Han skulle, som alle andre, helst sett at ting ikke var som de var. Men samtidig har det kjøpt den tidligere Vålerenga-, Stabæk- og Odd-spilleren litt tid.
Han kom i vinter hjem til Norge og Holmlia etter å ha terminert kontrakten med Partizan i Serbia.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
11 TIMER SIDEN
– Folk i klubber har ventet på rapporter på akillesen min før de har vurdert å henvende seg til meg og jeg fikk jo ikke time hos spesialist før nå. Derfor har jeg ikke snakket med noen klubber i det hele tatt nesten. Så faktisk så passer det meg perfekt. Selv om ikke situasjonen rundt fotballen burde vært sånn som den er nå, sier han til Eurosport.
Status for Moussa Njie er et par måneder til uten fotball. Så nå kan han fort bli klar til den utsatte seriestarten i Norge, som er et land han på ingen måte utelukker å spille i framover.
– Jeg er ikke frisk før i juni, kanskje juli. Jeg var hos legen for noen dager siden, og da fikk de sett på foten. Så nå er det bare å bygge opp styrke i foten, så skal jeg være klar om tre måneders tid.
– Det er jo fullt kjør og kaos overalt akkurat, så jeg må bare trene jeg og håpe på å komme i form. Det er mye lettere for en klubb å hente meg når jeg er spilleklar, mener 24-åringen.

– Mange har det verre enn meg

Med permitteringer over en lav sko og store økonomiske problemer i en rekke klubber, kan inntekt være et problem for kontraktsløse spillere. Men også her har Njie en stor fordel.
– Akkurat her har jo jeg flaks med termineringskontrakten min fra Partizan, så det er mange som har det verre enn meg. Med avtalen i Serbia så får jeg utbetalt lønn i hvert fall noen måneder til. Så jeg stresser ikke noe særlig sånn sett, forteller han.
Planen videre er klar:
– Jeg skal snakke med de alternativene jeg har, når jeg er helt frisk. Jeg tror ikke jeg trenger å prøvespille eller bevise at jeg kan spille fotball. Hvis noen er interesserte, så er det bare å ta kontakt liksom.
Men det må nok vente litt.
– Akkurat nå er det jo rimelig dødt overalt, men jeg regner med at jeg finner meg noen muligheter etter hvert, sier han.
Njie pådro seg en alvorlig skade i Odd i fjor:
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
12 TIMER SIDEN
Fotball
VIF forlenger med talentduo: – Interesse fra europeiske klubber
14 TIMER SIDEN