NFF skal i et møte med regjeringen mandag for diskutere framtiden til Fotball-Norge. Men i en tid der smitten sprer seg og statsministeren varsler en brems i gjenåpningen av samfunnet, vil ikke NFF be om åpning for å la de over 20 år spille kamper i breddefotballen.
– Vi registrerer at situasjonen har forverret seg. Men vi håper at regjeringen vurderer helheten her. Det første målet vårt er å komme i gang med kontakttrening for seniorene. Det medfører ikke en stor smitterisiko, sier Alf Hansen, direktør for utvikling i NFF, til NTB.
Eliteserien
Risikerer Eliteserie-comeback foran halv stadion og byggeplass: – Skandale!
NOEN SEKUNDER SIDEN
– Vi forstår at det vil være mer risiko ved åpning for kamper, så det håper vi kommer i neste fase, sier Hansen.

Ambassadører for smittevern

NFF-toppen mener en åpning av fotballen kan være med på å øke smittevernet i befolkningen. Han forteller at de har fått tilbakemeldinger fra spillere som har skjerpet seg også i det daglige etter å ha blitt møtt med smittekravene til fotballklubbene.
– Fotballen kan være en ambassadør i en tid der alle senker skuldrene, sier Hansen.
Han opplyser at det ikke har vært noen dialog mellom NFF og helsemyndighetene i forkant av mandagens møte.
– Vi tenkte det kunne være en god idé å ha et møte i forkant for å diskutere innholdet i vår koronahåndbok, de rammene vi setter for aktiviteten vår. Det har vi ikke fått, sier Hansen.

Frykter at klubbmiljøer forvitrer

Han understreker at mandagens møte først og fremst vil dreie seg om breddefotballen. De som håper på flere tilskuere på eliteseriekampene, må dermed smøre seg med tålmodighet.
– Hva frykter dere vil skje dersom dere får nei til gjenåpning?
– Bekymringen vår har hele tiden vært at vi får enkelte klubbmiljøer som forvitrer, at motivasjonen til spillerne faller til et nivå der mange slutter. Vi er også bekymret for de frivillige som bidrar. Hvis konsekvensen er nedstenging av seniorfotballen i et helt år, så har vi utfordringer både økonomisk og med tanke på frafall.
– Hva kan dere gjøre for å hindre et slikt frafall hvis ingen over 20 år får spille eller trene?
– Vi må selvfølgelig gjøre det vi kan. Vi er opptatt av å holde motivasjonen oppe og ha sterke og robuste klubbmiljøer videre.

Kan ta tid

Barn og ungdom kom i gang med kamper fra 1. august. Erfaringene fra denne åpningen og forberedelsen til den, er ifølge Hansen et svært godt grunnlag for også å få seniorene i gang, og noe NFF håper blir en del av regjeringens vurdering.
– Det vi har lært er at vi må være tydelige i hele organisasjonen på at vi skal tenke godt smittevern i klubbene. Det er blitt gjort på en fremragende måte hele veien, og det må vi fortsette med. Vi må ikke få en holdning om at vi er tilbake til normalen, sier Hansen.
NFF har ikke fått noen signaler om hvor lang tid det vil ta fra mandagens møte til det eventuelt vil komme en ny avgjørelse.
(©NTB)
Eliteserien
Bekreftet: Spisstalentet klart for Lillestrøm
32 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
2 TIMER SIDEN