Alle vil ha en bit av Erling Braut Haaland, men Norges Fotballforbund (NFF) har allerede tenkt ut grep når 19-åringen kommer til landslagssamling i Oslo neste måned.
NFF opplyser til VG at de tar grep og skjermer landets heteste tenåring fra pressen. Kun TV-rettighetshaver vil få intervjue Haaland på tomannshånd før kampen. For øvrig presse er Haaland kun tilgjengelig på en pressekonferanse sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck.
OBOS-ligaen
Spisslegenden utelukker ikke hjemreise – Sogndal har han på blokken
12 TIMER SIDEN
Årsaken er at landslagets nye superspiss ikke skal tappes for energi før den viktige nasjonsligakampen mot Serbia. Opplegget er veldig likt det Sverige gjorde med Zlatan Ibrahimovic i en årrekke.
– Vi merker at Erling er en av de heteste spissene i Fotball-Europa. Det er ikke bare fra sportsjournalister. Det er henvendelser fra ulike underholdningsprogrammer, talkshow, portrett- og dokumentarønsker, sier mediesjef Svein Graff til avisen.
Han presiserer samtidig at det ikke skjer etter ønske fra Haaland selv eller Dortmund, men er noe NFF har bestemt.
Etter overgangen fra Salzburg til Borussia Dortmund har nordmannen fortsatt å være brennhet foran mål. I helgen satte han inn sin sjette og sjuende scoring etter overgangen til Bundesliga for tre kamper siden. I de to første kampene var han innbytter.
Borussia Dortmunds trener poengterte hvor viktig Erling Braut Haaland er blitt for klubben i løpet av kort tid under mandagens pressekonferanse.
På spørsmålet om det er blitt for mye oppmerksomhet rundt Haaland i de siste ukene, svarte Lucien Favre svært så avslappet.
– Vi må bare jobbe på videre. Han tilfører oss noe nytt bare gjennom kroppsspråket og hvordan han opptrer på trening, sa Favre.
Dortmund møter Werder Bremen borte i åttedelsfinalen i den tyske cupen tirsdag, og med Haalands kruttsterke åpning i Bundesliga ble det naturlig nok litt prat om den 19 år gamle nordmannen i løpet av det lille kvarteret som pressekonferansen varte.
Borussia Dortmund har scoret fem ganger i hver av de tre siste kampene i serien, og sju av målene er kommet av Haaland. Ingen har klart den bedriften tidligere. Nordmannens målteft er blitt en snakkis ikke bare i Tyskland, men i hele Europa.
– Det føles deilig, og det aller viktigste er at vi har vunnet kampene. Vi har blomstret med Haaland på laget, men vi må huske at han også er bare 19 år og at han bli bedre på det meste. Men vi er veldig fornøyd med ham, sa Favre.
Haaland har scoret 35 mål på totalt 25 kamper så langt denne sesongen. Åtte av dem er kommet i Champions League.
(©NTB)

VIF-nøkkelspilleren fikk gladmelding

Eliteserien
Mistenker skitne triks fra RBK: – Slet med å puste
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hansen går glipp av landskampene
15 TIMER SIDEN