Det fremgår av et brev forbundsledelsen sendte til regjeringen mandag. Brevet, som er signert fotballpresident Terje Svendsen, er stilet til kulturminister Abid Raja (V) og helseminister Bent Høie (H).
Regjeringen varslet sist fredag at den ikke vil gjøre noen ny vurdering rundt åpning av breddeidretten før tidligst i midten av september. Det mener NFF er siste frist dersom det fortsatt skal kunne gjennomføres seriespill i lavere divisjoner.
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
2 MINUTTER SIDEN
«Dersom ikke breddefotballen kommer i gang med kontakttrening innen midten av september må NFF dessverre avlyse serien for 2020», heter det i brevet til Høie og Raja.
Tidligere har både fotballforbundet og Divisjonsforeningen, som blant annet representerer klubbene i 3. divisjon for menn, satt deadline for oppstart av aktivitet enda tidligere.
– Får vi ikke lov av myndighetene, og er vi ikke i gang innen 18. september, må vi dessverre si at sesongen 2020 utgår, sa leder Kari Lindevik i Divisjonsforeningen til NTB i forrige måned.

Nye formater

Norges Fotballforbund opplyser at det nå foreligger forslag til nye og tilpassede turneringsformater for å berge sesongen i lavere divisjoner. Som følge av myndighetenes bekymring for økt smittefare ved reisevirksomhet, er denne planlagt redusert til et minimum.
Det betyr blant annet at det legges opp til at divisjonene deles opp i kortreiste puljer.
De nye formatene åpner for at de første kampene kan komme til å bli spilt så sent som i oktober. Det har neppe skjedd i norsk fotball tidligere.
«I plan for oppstart har NFF lagt opp til trening med kontakt senest fra midten av september og kamper fra begynnelsen av oktober», skriver fotballpresidenten.
Han understreker også at det store flertallet av klubbene fortsatt ønsker å gjennomføre sesongen, selv om frustrasjonen over de stadige utsettelsene er stor.

50.000 spillere

I sin argumentasjon for at breddefotballen må få grønt lys innen midten av september, peker NFF blant annet på at smittetilfellene i toppfotballen har vært få etter at den ble startet opp igjen.
Det har så langt vært åpnet for treninger og kamper på de tre øverste nivåene i norsk herrefotball og de to øverste nivåene på kvinnesiden.
Ifølge NFF er det rundt 50.000 spillere som så langt ikke har kunnet utøve idretten sin på vanlig måte i 2020.
– Vi håper regjeringen og helsemyndighetene finner det forsvarlig å tillate kamper for alle nå – og i alle fall trening med full kontakt som et minimum. Det vil bety mye for motivasjonen og entusiasmen ute i klubbene fremover, selv om kamper er og blir det store målet og motivasjonsfaktoren, sier fotballpresident Svendsen til forbundets nettsider.
Han ber om et svar fra myndighetene på mandagens brev innen midten av september. Da vil trolig også en ny generell anbefaling rundt åpning av breddeidretten foreligge.
(©NTB)
Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
3 TIMER SIDEN