• Ny runde i OBOS-ligaen lørdag! Lad opp til kampene fra klokken 15:00 på Eurosport Norge og discovery+ - sikre deg tilgang her!
Onsdag var helseminister Bent Høie (H) klar i talen da han fikk vite at enkelte klubber i breddefotballen, blant dem Skarp, har begynt å bryte nasjonale smittevern-anbefalinger og trener normalt med full kontakt.
– Min forventning er at Norges idrettsforbund rydder opp i det umiddelbart hvis de avdekker den type forhold, sa Høie til NTB.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
I etterkant varslet også idrettspresident Berit Kjøll overfor NTB at hun forventer av regjeringens anbefalinger følges opp.
Skarp-trener Haldorsen, som tidligere samme dag uttalte til iTromsø at hans ene klubb hadde sluttet å følge énmetersregelen på trening, har i etterkant ikke hørt noe fra idrettsforbundet eller Troms og Finnmarks idrettskrets.
– Nei, det har bare kommet positive reaksjoner. Jeg har ganske god kontakt med kretsen, og vet jo hva de står for. Jeg er ikke redd for noen irettesettelser, og hvis det kommer så får jeg bare ta det, sier Skarp-treneren til NTB.
(Saken fortsetter under videoen).

Heftig appell til regjeringen etter markering: – Breddefotballen må i gang nå

– Ikke nødvendig

NTB har spurt visepresident Ane Guro Skaare-Rekdal i Norges Fotballforbund (NFF) om forbundet vil foreta seg noe konkret overfor klubbene som bryter anbefalingene.
Hun spiller ballen tilbake til regjeringen.
– Vi har ikke regelverk for å sanksjonere på myndighetenes anbefalinger. Det må nesten myndighetene ta ansvar for selv, sier hun.
– Vi har vært så tydelige gjennom denne perioden. Det er ikke nødvendig å forsterke det noe mer, sier Skaare-Rekdal og legger til at hun har stor forståelse for klubbenes frustrasjon.
Regjeringens gjenåpningsplan legger opp til at breddeidretten kan gjenoppta trening med kontakt fra 17. juni. Før den tid gjelder avstandsregelen, der det anbefales én meters avstand på trening for breddeklubbene.
(Saken fortsetter under videoen).

Krystallklar Bakenga om breddeidretten: – Vi står sammen som en familie

– Bør stå opp for det

Enn så lenge trener Skarp som normalt med kontakt, selv om regjeringen står fast ved sin gjenåpningsplan. Om det skulle komme irettesettelser fra høyere hold kan det endre planene, men trener Haldorsen mener klubben bør stå på sitt.
– Det må vi ta til etterretning, i så tilfelle. Saken er vel såpass viktig at man bør stå opp for det, tenker jeg, sier han.
Selv om klubben velger å trosse myndighetenes pålegg og retningslinjer, er Haldorsen klar på at både han og Skarp tar smittevern seriøst.
– Det her handler ikke om at vi gir f... i smitte og smittevern. Vi har vært veldig opptatt av det og fulgt alle reglene. Men vi har ikke hatt noen stor smitte her i Tromsø på et par måneder, sier breddetreneren og fortsetter:
– Hvis man ikke kan åpne opp litt regionalt når man kan gjøre det, så synes jeg det blir for dumt. Da faller det på sin egen urimelighet.

Glad for Eliteserie-støtte

Kravet om å åpne opp for breddeidretten har økt i styrke og omfang den siste tiden.
Foran torsdagens kamper i Eliteserien markerte flere av toppklubbene sin støtte til breddefotballen, med anmodning om å la breddeklubbene trene normalt igjen, akkurat som toppklubbene. Det setter Haldorsen stor pris på.
– Utrolig bra at de setter fokus på det. Det er godt å føle en form for støtte her. Det er ikke før de profilerte tar til ordet at det egentlig skjer noe.
Fotballpresident Terje Svendsen sa til NTB torsdag at Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner har gått sammen om aksjonene «for å synliggjøre at hele fotballen står bak kravet om å åpne breddefotballen nå».
Det er planlagt flere aksjoner i tiden framover, både i herre- og kvinnefotballen.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
16 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
17 TIMER SIDEN