– Dette er definitivt den strengeste protokollen vi har produsert, sier Magnus Myntevik, Brann-lege og sentral i arbeidet med NFFs smittevernprotokoll, til VG.
Den oppdaterte protokollen inneholder ifølge avisen blant annet krav om to hurtigtester i uken for spillere og andre i kohorten, ingen bruk av garderober og bruk av munnbind når man ikke trener.
Det kan også bli innført hurtigtester i forbindelse med kamper når det starter opp. Protokollen gjelder for alle klubbene i Eliteserien, Toppserien, OBOS-ligaen, 1. kvinner og 2. divisjon menn.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
15 TIMER SIDEN

– Lokal tilnærming fungerer ikke

– Vi håper at vi i løpet av uken får justert det slik at toppfotballen som yrkesgruppe får rulle og gå under ethvert smittenivå, men innenfor skjerpede krav i protokollen vår. Lokal tilnærming fungerer ikke i toppfotballen, som handler om fair play i en nasjonal konkurranse, sier Lise Klaveness, elitedirektør i NFF.
Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet sier til NTB at de er i god dialog med idretten, og at de ønsker å være pragmatiske. Han støtter NFFs oppdaterte grep.
– I praksis trenger vi nok en strengere tilnærming i dag enn vi gjorde for et halvt år siden, sier han.

– Naturlig

Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, mener at dette kan være veien å gå for å få unntak fra de gjeldende smitteverntiltakene fra regjeringen.
– Ja, det er et spor å følge. Det er naturlig å utvikle toppfotballprotokollen i takt med smittesituasjonen.
I toppfotballen er det mange lag som rammes av den nylig innførte treningsstansen. Det gjelder åtte eliteserielag og tre 1.-divisjonslag for menn, samt fire toppserie- og to 1.-divisjonsklubber for kvinner.
(©NTB)
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
16 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
17 TIMER SIDEN