Danske Politiken skriver at Danmark er den første nasjonen til å sende offentlige krav i brevs form til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og president Gianni Infantino i kjølvannet av markeringene under siste landskamprunde.
Norges Fotballforbund bekrefter overfor TV 2 at vil komme med samme budskap over FIFA.
Eliteserien
Bekreftet: Vålerenga-keeper klar for Premier League
7 MINUTTER SIDEN
– Ja, dette er en del av et felles nordisk initiativ. NFF sender også brev, skriver Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF i en tekstmelding til TV 2.
De nordiske fotballforbundene skal besøke Qatar sammen i desember.
I danskenes brev krever de blant annet forbedring av rettighetene til gjestearbeidere og menneskerettigheter generelt. De krever at begge kjønn får tilgang til stadionene, og at det blir ytrings- og pressefrihet og rett til å demonstrere.
Mandag ble det også kjent at det såkalte "Qatar-utvalget" i norsk fotball har hatt et digitalt videomøte med Hassan Al Thawadi, toppsjefen for det omstridte mesterskapet.
– Jeg kan fortelle at i utvalget er vi nå inne i en fase hvor vi har kartlagt alle fakta. Vi har stilt spørsmål; Hva var situasjonen i Qatar, hva er situasjonen i Qatar, hvilke planer har de for endring knyttet til VM i fotball og landet for øvrig, som berører arbeiderne, sier Sven Mollekleiv til VG.
(©NTB)
Eliteserien
Afrikansk spisstalent klar for Sarpsborg 08
13 TIMER SIDEN
Fotball
Børven klar for ny klubb
16 TIMER SIDEN