I en pressemelding sendt mandag ettermiddag oppfordrer NFF om at landets baner er stengt inntil en slik avklaring kommer, heter det i en pressemelding.
NFF sier i pressemeldingen at de får mange henvendelser om trening, om hva som er lov og ikke lov. De skriver at selv om skoler er stengt, så betyr ikke det at barn og voksne ikke kan være i aktivitet.
Samtidig har flere kommuner og klubber stengt sine anlegg.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
ETT MINUTT SIDEN
I pressemeldingen blir det påpekt at de fleste opplever at de aller fleste forholder seg til helsemyndighetenes råd på en god måte. Likevel opplever flere klubber at regelverket er uklart, og enkelte melder om uorganiserte grupper som bryter smittevernlovgivningen.
– Helsedirektoratet har besluttet forbud og stenging av idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs. NFF ser at dette tolkes ulikt og har derfor bedt Helsedirektoratet om å presisere denne bestemmelsen, for eksempel med hensyn til egentrening på fotballbaner. Inntil dette er presisert oppfordrer NFF at alle fotballbaner stenges i Norge, sier Terje Svendsen, president i Norges Fotballforbund.
Oppfordringen om å stenge alle baner inntil videre gjelder for alle fotballklubber.
– Vi har vi hele tiden vært tydelige på at vi følger rådene fra helsemyndighetene. Nå ber vi om tydeligere råd. Inntil dette er klart, er alle best tjent med at vi opptrer solidarisk med hverandre, sier Svendsen.

Indre bane i karantene: Derfor permitterer ikke LSK

(©NTB)
Eliteserien
Kårer beste og verste gjennom karrieren: Dommere, fans og spillere
21 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
EN TIME SIDEN