Det bekrefter Barcelona i en pressemelding torsdag kveld.
Overgangssagaen rundt Neymar tok en ny vending da den spanske ligaen tidligere torsdag avslo å motta utkjøpssummen på 222 millioner euro som står i hans kontrakt. Imidlertid var det lite La Liga kunne gjøre for å stoppe overgangen, ettersom reglene også tillater at summen betales direkte til selgende klubb. Det er dette Neymars advokater nå har gjort.
Det er ikke oppgitt noen grunn til at ligaen nektet å ta imot betalingen, men trolig har det sammenheng med en vurdering av at Paris Saint-Germain ved å betale summen på om lag 2,1 milliarder kroner bryter mot UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP), innført for å hindre at fotballklubber bruker mer penger enn de tjener.
Eliteserien
Oppgitt over Eliteserien-kritikk, hvem er viktigst på laget og en ellevill «Fuck, marry, kill»!
5 TIMER SIDEN
– Vi kan bekrefte at spillerens representanter møtte opp på vårt kontor for å betale utkjøpssummen, og at dette ble avvist, sa en talsperson for La Liga til nyhetsbyrået AFP.
La Liga-president Javier Tebas sa tirsdag til avisen AS at han mener overgangen strider både mot FFP og EU-regler. Dette fikk representanter fra fransk Ligue 1 til å rase, og de brukte sterke ordelag for å si sin mening om Neymar-nekten.
Utkjøpsklausulene i spanske kontrakter skiller seg fra fotballspilleres kontrakter i andre land. I Spania er det formelt spilleren som kjøper seg selv fri, og summen betales til ligaen som deretter overfører den til klubben som har spilleren under kontrakt. Ligaen kan imidlertid ikke stoppe spilleren fra å betale pengene til klubben selv.
Barcelona kjøpte Neymar fra Santos for 83,5 millioner euro i 2013. I hans kontrakt er skrevet en utkjøpsklausul på 222 millioner euro. Ved å utløse den gjør PSG ham til verdens dyreste fotballspiller. Summen er over dobbelt så høy som den gamle rekorden.
(©NTB)
Fantasy FK
Wildcard spesial: Nestors drømmelag begeistrer Junior
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avviser kontakt med KBK-keeperen: – Ville nok kommet om han ble tatt ut
11 TIMER SIDEN