At Ranheim i morgen skal spille den første kvalifiseringskampen til Eliteserien er mot alle odds.
I alle fall om en skulle legge til grunn økonomi og utenomsportslige forutsetninger.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
For i Ranheim er det ingen profesjonelle spillere. Klubben trener på ettermiddagen, og alle spillerne har sivile jobber ved siden av fotballen.
– Jeg tror ikke folk utenfor helt forstår det. For å ta meg selv har jeg i tillegg til å spille kvalik notert meg for 140 timer på jobb på kundesenteret i DNB i november. For å ta en som Mads Lillebo, så står han opp klokka seks for å jobbe som snekker. Mads Reginiussen, en av ligaens beste spillere, er revisor, sier Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg til Eurosport.no
Med et lønnstak på 15 000 kroner, forebeholdt de aller beste og mest rutinerte spillerne, er det ikke mulig å leve som fotballspiller i Trondheims-klubben.
– Jeg flirer når jeg hører Fredrikstad-spillere sier de ikke kan være med ned i 2. divisjon fordi de ikke kan ta seg en jobb ved siden av. Når du har vært med på å spille FFK ned, burde du tatt deg en jobb som hva som helst for å få de opp igjen, sier han og fortsetter:
– Vi er priviligert som får lov til å være med å spille om opprykk eller hva det skulle være. Fotballen betyr enda mer for oss, det er noe man er stolte av. Vi skal være glad for at vi får noe betalt i det hele tatt. Dette er det mange som glemmer å tenke på, sier Løkberg.
Slik feiret Løkberg og lagkamerat og kollega i DNB, Christian Eggen Rismark, playoff-seieren over Sandnes Ulf. Saken fortsetter under.

Et opprykk forandrer ingenting

Onsdag reiser Ranheim til Fosshaugane for å prøve å skaffe seg et godt utgangspunkt før den avgjørende hjemmekampen kommende lørdag.
Løkberg forteller at daglig leder i klubben allerede nå har gitt beskjed om at ingenting forandrer seg for spillernes hverdag skulle Ranheim rykke opp til Eliteserien.
– Det blir helt likt, ingenting annerledes. Det blir treninger på ettermiddagstid. Det er bare motstanderne som forandrer seg. Ingen vil ha lønnshopp, og ingen kommer til å bli hentet på dyre kontrakter. Det skal satses på samme måte, og håpe at det holder. Det blir kun mer glamorøst ved at vi spiller borte mot Rosenborg og Vålerenga istedet for Myrdal gress og Ågotnes, sier Løkberg.
I høst måtte spillerne selge minimum 50 lodd i klubbens billotteri. Enkelte måtte gå fra dør til dør for å prøve å skaffe inntekter til klubben.
Lørdag kan loddselgerne være Eliteserie-spillere.
– Jeg vet at Witry (Aslak Fonn journ.anm) forsøkte seg i nabolaget uten særlig hell. Selv ble jeg loddsalgmester med 125 solgte lodd, de fleste etter et godt skrevet innlegg på DNB sin «jobb-Facebook», forteller han.

Løkberg

Foto: Scanpix

Tror Ranheim blir undervurdert

Løkberg kom til Ranheim fra Sheffield United i august 2011, og har vært en av nøkkelspiller for Ranheim de siste sesongene.
Nå tror han Sogndal-spillerne, som ble klar for kvalik etter 5-1-seier over Vålerenga i siste serierunde, allerede tror de har berget plassen.
– Jeg tror mange av de tenker at dette skal gå greit. Mange tente søndag at «deilig, nå klarte vi det. Skal bare spille to kamper til, så er det i boks».
Han tror at årets Ranheim-lag er såpass sterkt at fyisisk sterke Sogndal-spillere skal slite med å holde følge på tempoet.
– Jeg synes kontringmyten rundt Ranheim må legges bort. Vi har omtrent styrt hver eneste kamp med vårt spill bakfra, og det er det vi må satse på i morgen. Vi må ha ballen minst mulig i luften, og høyt tempo. Det er der vår mulighet ligger. Klarer vi å treffe vårt toppnivå, er det få som klarer å henge med i Eliteserien, sier han.
Kvalifisering Eliteserien
Sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter ellevilt drama: – Jeg har aldri opplevd maken
28/12/2020 PÅ 18:00
Kvalifisering Eliteserien
Nøkkelspillere ute: Slik stiller lagene i skjebnekampen
28/12/2020 PÅ 15:12