Det er et redusert Manchester United som gjester Everton på årets første dag med både Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku ute med skade.
Sistnevnte måtte bæres av banen etter en dramatisk hodesmell da Manchester United spilte 0-0 mot Southampton.
Det var dramatiske scener da den belgieren fikk en smell i hodet etter en hodeduell med Southamptons Wesley Hoedt. Lukaku ble liggende på bakken uten noen tegn på bevegelse og ble behandlet av helsepersonell.
Eliteserien
Bodø/Glimt planlegger ny stadion: – Vil skape en storstue
8 TIMER SIDEN
Før søndagens kamp kom manager Jose Mourinho med en oppløftende beskjed da han fikk spørsmål om hvor lenge han tror belgieren er ute.

Erstatteren til erstatteren leverte

– Jeg vil si en uke. Det er ikke noe veldig stort, bare for å være på den sikre siden, men det er ikke noe problem, sier Mourinho til Manutd.com.
Han legger derimot ikke skjul på at situasjonen er vanskelig for laget med den profilerte spilleren ute.
– Selvfølgelig. Vi ikke har en spiller som Lukaku eller en normal erstatter som Zlatan, da må vi spille med de andre kvalitetene vi har, så vi må glemme at vi spiller uten den typiske måljegeren fordi vi har ingen, sier Mourinho.
Zlatan Ibrahimovic var ikke med i oppstillingen mot Southamptons. Han er etter alt å dømme ute én måned på grunn av en kneskade, den samme skaden som holdt han ute i lang tid forrige sesong.
I Lukakus fravær var det Martial som startet på midtspiss. Etter en sjansefattig første omgang fikk franskmannen ballen på drøyt 16 meter fra landsmann Paul Pogba. Martial la ballen til rette og skrudde den i det høyre hjørnet til 1-0 etter 57 minutter.
Seks minutter før den første scoringen traff Juan Mata stolpen med en suser.

Målløs Rooney

Wayne Rooney måtte gå målløs av banen mot gamleklubben. Engelskmannens startet, men ble byttet ut etter 62 minutter etter en heller svak forestilling.
Oumar Niasse kunne utlignet for hjemmelaget på Goodison Park etter 71 minutter, men spissen headet utenfor fra sju meter, selv om han var helt upresset etter et innlegg fra Mason Holgate.
Jesse Lingard dro til med vrista etter 79 minutter, men Jordan Pickford dro fram en kjemperedning nede i hjørnet.

Klatrer

To minutter senere klarte ikke Pickford stå i veien for et nytt forsøk fra Lingard. Engelskmannen dro seg inn i banen før han dundret til med vrista fra 20 meter. 25-åringen fikk drømmetreff og ballen gikk kontant opp i det høyre hjørnet.
– Jeg har presset meg selv til å få så mange mål som jeg kan denne sesongen. Å spille på venstre har gitt meg lisens til å skjære innover. Vi er bare halvveis gjennom sesongen, og vi må ha vinnermentalitet, sa Lingard etter kampen.
Seieren gjør at Manchester United passerer Chelsea og tar tilbake andreplassen på tabellen. Det skiller 12 poeng opp til serieleder Manchester City før byrivalen møter Watford tirsdag.
– Det er den første kampen for året. Det var en god seier, sa Pogba.
Everton gikk på sitt andre tap og er nummer ni på tabellen med 27 poeng.
(©NTB)
Eliteserien
20 år med hat, fyring og krig er over: – Kommer til å savne meg
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Disse øyeblikkene vil han huske best fra karrieren
9 TIMER SIDEN