Det melder Tottenham på sitt nettsted onsdag morgen. Han har signert en kontrakt som varer ut 2022/23-sesongen.
– Jeg er begeistret over å ta over en klubb med en så bra historie og lidenskapelige fans, uttalte Mourinho via klubbens hjemmesider.
Fotball
Haaland på verdenslaget i Fifa-kåring: – Gir gratis motivasjon
13 TIMER SIDEN
Portugiseren har stått uten jobb siden han fikk sparken som trener i Manchester United i desember i fjor. Pochettino var den heteste kandidaten til å ta over for Mourinho i Manchester, før Solskjær til slutt fikk den jobben permanent.
Nå blir det i stedet Mourinho som tar over trenerjobben i Tottenham etter Pochettino.

Trofeer

– I José har vi fått en av de mest suksessfulle managerne i verden. Han har massevis av erfaring, kan inspirere laget sitt og er en fantastisk taktiker. Han har vunnet titler i alle klubbene han har trent, sier Tottenhams formann Daniel Levy i uttalelsen på klubbens nettside.
Portugiseren er kjent for å vinne trofeer, noe Pochettino har fått kritikk for ikke å ha klart som Spurs-trener.
Den avgåtte Tottenham-treneren ledet laget til flere av sine beste sesonger i Premier League og var i mesterligafinalen bare 171 dager før han fikk sparken i Tottenham, men klarte aldri å vinne et trofé.
«The Special One» har på sin side vunnet trofeer med alle klubbene han har vært trener for siden han vant Champions League og hjemlig serie med Porto da han slo gjennom som trener i 2004. Siden den gang har han vunnet Premier League tre ganger med Chelsea over to perioder, vunnet ligaen med Real Madrid og vunnet «the treble» med Inter.

Tittelkandidat

Da José Mourinho ble ansatt som ekspert for Sky Sports før sesongen, nevnte han Tottenham blant tittelkandidatene til årets sesong.
– Det er fire. Manchester City, Tottenham, Liverpool og Manchester Citys B-lag, sa Mourinho om hvem han så på som tittelkandidater, dagen etter at Tottenham hadde sesongåpnet med 3-1 seier hjemme mot Aston Villa.
Siden den gang har det gått langt dårligere for Tottenham, som ikke har vunnet i ligaen siden de slo Southampton i slutten av september og tapte så 0-3 mot Brighton uken etter. De befinner seg 20 poeng bak serieleder Liverpool og elleve poeng bak fjerdeplassen som gir spill i mesterligaen.
Mourinho viste også interesse for blant andreTottenhams Harry Kane, Toby Alderweireld, Danny Rose og Eric Dier da han var manager for Manchester United, uten å få napp.
Den nye Tottenham-treneren får sin første kamp i London-derbyet mot West Ham på lørdag.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Hadde første økt i parkeringsgarasjen: – Gutta ser fantastiske ut
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidligere Roma-spiller klar for AaFK
16 TIMER SIDEN