Tidligere tirsdag fortalte Strømsgodset at en av klubbens juniorspillere har testet positivt for covid-19. Spilleren har trent med laget hele sesongen, men var ikke involvert i lørdagens kamp da laget tapte 0-3 mot naboen Mjøndalen.
Hele Godset-laget har gått i karantene til og med 16. november. Det slipper foreløpig Mjøndalen.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
12 TIMER SIDEN
– Han var ikke der den dagen vi møtte dem, så vår gruppe blir ikke rammet av dette. Det får ingen konsekvenser for oss akkurat nå, sier MIFs lege Bahram Kiani.
Landslagspausen er heldig med tanke på tilfellet. Både Godset og Mjøndalen skal i aksjon igjen først 22. november. MIF-lege Kiani sier at han fikk beskjed fra sin kollega i Godset allerede mandag kveld. Kiani er informert om at Godset nå skal teste hele spillergruppen sin.
– Hvis det blir positivt i nye tester hos dem, da må antagelig vi også i karantene, sier Kiani.
Han forteller at Godset nå må gjennom to testrunder. Om begge forløper uten negative tester, slipper Mjøndalen å foreta seg noe som helst. Dersom noen tester positivt i runde én, vil Mjøndalen også måtte gå i karantene, men det vil fortsatt være mulig for både dem og Godset å spille kamp 22. november, så lenge man tester negativt i den andre runden noen dagere senere.
Hvis det derimot kommer positive tester også der, spøker det for Strømsgodset-Bodø/Glimt og Kristiansund-Mjøndalen 22. november.
– Vi håndterer dette i tråd med covid-19-forskriftene og er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og Norges Fotballforbund. Vi har startet smittesporing i klubben og gjennomfører tester av alle som har vært i nærkontakt med spilleren, sa Godsets klubblege Erik Dag Knudsen i en pressemelding tidligere tirsdag.
Se høydepunktene fra Mjøndalens seier mot Godset her:

Se høydepunktene: Mjøndalen scoret tre og valset over rivalen

Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
12 TIMER SIDEN