KØBENHAVN/OSLO (Eurosport.no):
Torsdag kveld sikret Ståle Solbakken og FCK avansement til utslagsrundene i Europa League med 2-0 seieren over Sheriff. Lokomotiv Moskva stakk av med seieren i gruppen noe som betyr at danskene blir useedet i mandagens trekning.
Det kan bli to skikkelig oppgjør mot solide lag i 16-delsfinalen. Der kan danskene trekke AC Milan, Arsenal, Atalanta, Athletic, Atletico Madrid, Braga, CSKA Moskva, Dynamo Kiev, Lazio, RB Leipzig, Viktoria Plzen, Salzburg. Sporting, Villareal og Rosenborgs overmenn Zenit.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
13 TIMER SIDEN
  • Se trekningen i Europa League mandag klokken 13.00 på Eurosport Player og Eurosport 1

Vil unngå tur til Øst-Europa

Ståle Solbakken har ikke noen favorittmotstander og tror motstanden blir tøff med så mange store lag videre.
– Det vi kan ta med er at spillerne vil få vist seg frem på en større scene. Vi får to kamper mot et lag som sikkert er bedre enn oss, sa Solbakken.
På pressekonferansen etter kampen mot Sheriff la ikke nordmannen skjul på at Napoli var motstanderen han helst ville unngå, og FCK slipper å møte italienerne ettersom de er useedet sammen med danskene. Etter å ha vært i gruppe med Lokomotiv Moskva, ønsker han helst å unngå en tur østover i Europa.
– Vi får sikkert et storlag siden vi er useedet. Så får vi se om vi kan unngå en tur til Øst-Europa. Det kunne vært godt, fortalte Solbakken.
  • Se trekningen i Europa League mandag klokken 13.00 på Eurosport Player og Eurosport 1
Saken fortsetter under videoen:

Tar gjerne spansk storlag

FCK-spiller William Kvist tar gjerne i mot spansk motstand i neste runde.
– Jeg synes det er gøy å spille mot de store. Atlético Madrid vil helt sikkert skape liv og røre i Parken, sa Kvist.
Det var stor lettelse i Parken etter at avansementet var sikret mot Sheriff. Presset på klubben er stort etter en svak høst i Superligaen der FCK er 17 poeng bak rivalen Brøndby som troner øverst på tabellen. Selv om det ble avansement i grupespillet også denne sesongen, tror ikke Solbakken at presset vil avta.
– Jeg tror ikke presset blir noe mindre av at vi vant denne kampen her, men det blir et par kamper etter jul som vi kan glede oss til hvor vi sannsynligvis får en veldig god motstander. Det er faktisk bare andre gangen siden 2011 vi har spilt Europa etter jul. Det var i fjor og nå. Vi skal være litt stolte av de europeiske resultatene. Det har vært stabilt og egentlig uten noen store feilskjær, fortalte Solbakken til Eurosport.no.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nøkkelspillere tilbake i trening for Vålerenga: – Kan være avgjørende
20 TIMER SIDEN