Debatten om mulig norsk deltakelse i det omstridte 2022-mesterskapet har gått den siste måneden. Tromsø tok initiativet om en boikott, og siden har Vålerenga, Rosenborg, Odd, Brann og Viking besluttet å støtte forslaget.
Nylig ble det klart at Norges Fotballforbund tar opp spørsmålet og lar det bli hovedtema på et eget ting 20. juni.
Moldes styreleder Odd Ivar Moen begrunnet under tirsdagens årsmøte hvorfor klubben støtter linjen om først å utrede saken skikkelig.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
12 MINUTTER SIDEN
– Vi ville vite mer før vi uttalte oss. Qatar skulle selvsagt aldri fått mesterskapet, men når de faktisk fikk det, må vi jobbe for å avdekke det som skjer der nede. Det letteste er å kaste seg på bølgen uten å være kritisk, men der er ikke Molde Fotballklubb, sier Moen til Romsdals Budstikke.
Sven Mollekleiv skal lede NFFs utredning rundt Qatar-VM.
– Der får han med seg ordentlige og uavhengige folk til å komme fram til en konklusjon. Deres konklusjon blir vi selvfølgelig med på. Avdekkes det noe nytt, må vi, som alle andre, vurdere vår posisjon i dette, understreker MFKs gjenvalgte styreleder.
Qatar har i mange år fått kritikk for blant annet arbeidsforholdene fremmedarbeidere opplever. Det er også stilt kritiske spørsmål rundt måten landet ble tildelt fotball-VM på i 2010.
(©NTB)
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
12 TIMER SIDEN