Molde rystet Granada – må ta Europa-farvel: – Stolt av gutta

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 18/03/2021 klokken 21:38 GMT+1

Molde tok ledelsen etter et klønete selvmål, og fortsatte å skape sjanser da de bare trengte en scoring til for å utligne sammenlagt. Så smalt det i feil ende.

Sigurdarson, Gregersen

Molde - Granada 2-1 (2-3 sammenlagt)
– På dette nivået må vi være mer kliniske i de situasjonene, jeg synes vi gjorde en god kamp igjen, og skapte nok sjanser i dag til å gjøre det enda mer spennende. Dessverre var vi ikke gode nok foran mål, men alt i alt er jeg stolt av gutta, sier Erling Moe på pressekonferansen etter kampen.
Molde vant kampen mot La Liga-laget, og likevel var Moe skuffet etterpå.
– Det viser at vi har tatt et steg opp fra i fjor, med en pre season der vi så langt har gjort det bra. Vi har gjort en veldig god jobb, og du ser at laget har noe å gjøre på dette nivået. Over to kamper dominerer vi "overall", men må gratulere Granada. De fortjener det når de går videre. Jeg er stolt av laget, og vi har bevist hva vi står for, fortsatte Moe.

Breivik-ros

Granada, som vant det første oppgjøret 2-0 hjemme, har vært inne en tung periode med drøssevis av skader, men de kom altså til kampen med seier mot Real Sociedad i bagasjen.
Og Molde hadde også flere markante spillere ute, med Martin Ellingsen etter det røde kortet sist og Etzaz Hussain nettopp tilbake. Derfor fikk Emil Breivik sjansen fra start i returkampen. 20-åringen er tilbake fra utlån til Raufoss, og har aldri spilt Eliteserie for laget.
Akkurat det var ikke lett å se, slik unggutten tok for seg på midtbanen.
– Han gjorde det utrolig bra. Han har vært med oss siden vi startet opp, og jeg var ikke redd for å sende ham utpå. Han vil få en stor rolle i klubben de neste årene, og dette var en god start. Jeg forventer at han blir enda bedre i årene som kommer, sier Moe.
Han var også involvert da Molde skapte en stor sjanse i åpningsminuttene i sin hjemmekamp, som for øvrig ble spilt i ungarske Budapest grunnet norske koronaregler, men helten fra Hoffenheim-oppgjørene, Eirik Ulland Andersen, fikk aldri levert noe annet enn en svak avslutning.
Som så mange ganger før gjennom turneringen angrep Molde på sin høyreside ved Marcus Holmgren Pedersen etter snaue halvtimen. Han overlot ballen til Ulland Andersen som jobbet seg fri og slo inn foran mål. Der styrte Jesus Vallejo både uheldig, klønete og ganske uforståelig ballen inn i eget nett til Molde-ledelse.

Neppe Norge-fare for Gregersen

De kunne også utlignet til 2-2 sammenlagt ved Eirik Hestad i minuttene rett etterpå, men stillingen holdt seg til pause. Etter hvilen ble for øvrig landslagsuttatte Stian Gregersen erstattet av Sheriff Sinyan.
Moe fryktet ikke at de kommende landskampene er i fare for midtstopperen, men tok ham allerede i pausen for å unngå å måtte bruke et bytte etter ti minutter.
– Han ble litt "stiff", sa Moe på engelsk, før han lurte på om det var lov å si.
– Han ble litt stiv i lysken. Jeg har ikke snakket med det medisinske apparatet, og må sjekke, men jeg tror ikke det, fortsatte Molde-treneren.
Like før timen var spilt spilte Molde seg nok til en enorm sjanse, men Birk Risa og Eirik Hestad gikk nærmest i veien for hverandre på Björn Bergmann Sigurdarsons innlegg, og det endte etter hvert med en Fredrik Aursnes-avslutning rett på keeper.

Vant med straffescoring

Om lag halvveis i økt nummer to kunne innbytter David Datro Fofana gjort seg til den store helten, da han løp og fintet seg gjennom og kom alene med keeper, men dessverre for 18-åringen avsluttet han for svakt.
Og så gikk det som det ofte går: Med litt mindre enn 20 minutter igjen på uret dukket målsniken Roberto Soldado opp, og stanget inn utligningen på en heading, i etterspillet etter en dødball.
Det betydde at Molde på grunn av bortemålsregelen, som Erling Moe har sagt hva han mener om allerede før kampen, måtte score tre ganger på den gjenstående tiden.
Til tross for at de spilte seg frem noen ålreite sjanser, ble oppoverbakken for bratt, selv om Molde fikk straffe i sluttminuttene da Erling Knudtzon ble lagt i bakken.
Eirik Hestad kunne i hvert fall sørge for at Molde vant kveldens kamp, og med venstrebeinet satte han skråsikkert kula midt i nettet.
Da kunne Jo Nesbøs "Her kommer Molde" runge ut over høyttalerne for siste gang på diverse "hjemmebaner" for Molde ute i Europa denne sesongen, og ble på den måten et verdig punktum for klubbens sterke prestasjoner i turneringen.