Molde - Haugesund 3-1
Molde-trener Erling Moe ble møtt av et gult skap da han tuslet ut av sin røde Mercedes ved Aker stadion søndag ettermiddag. De to Glimt-supporterne Per-Magnus Amdam Johansen og Robert Pettersen, som begge er bosatt i Møre og Romsdal, stod bak stuntet i Molde.
OBOS-ligaen
Blir meldt klar for Eliteserie-klubb – dette svarer spissen
33 MINUTTER SIDEN
De to supporterne ønsket nemlig på svare Molde-trener Erling Moe etter at han i etterkant av 4-2-seieren over Bodø/Glimt 17.oktober uttalte at «skapet var satt på plass».
– Det er ikke noe annet enn god humor, sa Moe til Eurosport da han, i forkant av kampen mot Haugesund, fikk spørsmål om «skap-stuntet».
Like etter kampslutt i Molde røpet Carsten Skjelbreid i Fotball Direkte-studio at koden på det låste skapet utenfor Aker stadion er – ikke så overraskende – 433. Les mer om gullstuntet her.

Tre mål på fem minutter

Og mulig det helgule stuntet fra Glimt-supporterne ga en aldri så liten energiinnsprøytning for sølvjagende Molde. For allerede etter 12 spilte minutter lå Moldes andre ball – og kveldens tredje scoring – i nettet bak en utspilt Helge Sandvik.
Etter å ha servert Etzaz Hussain på 1-0, satt Ola Brynhildsen selv inn Moldes andre scoring for kvelden – kun et lite minutt etter at Peter Therkildsen utliknet for bortelaget.
Etter en forrykende innledning på oppgjøret, dabbet det litt av utover i den første omgangen. Til tross for sjanser i begge ender av banen, var det Molde som kunne se seg godt fornøyd med en 2-1-ledelse.
Haugesund hadde ikke vunnet over moldenserne siden 2015, og heller ikke i dag maktet gjestene fra Rogaland å kapre tre poeng fra de hvite og blå. Allerede tre minutter inn i den andre omgangen var Alexander Ammitzbøll uheldig og satt ballen i eget nett, og økte dermed ledelsen til hjemmelaget.
– En meget sterk seier av oss. Vi styrer kampen fra start til slutt, og viser hvem som er det beste laget. Veldig sterkt etter en tung kamp i midtuka, sa Ola Brynhildsen til Eurosport etter kampen.
Også Erling Moe var godt fornøyd etter kampslutt.
– Igjen viser vi at vi står godt. Det gjør meg fornøyd. Vi glitrer ikke, men alt i alt synes jeg dette var en sterk prestasjon, konkluderte han.
Se hele intervjuet med Erling Moe her. Saken fortsetter under videoen.

Ler godt av Molde-spillerens offensive utspill etter ny trepoenger

Sølvfavoritt

Med nok en trepoenger for Erling Moe og Molde står laget fra Rosens by nå med 53 poeng – åtte poeng foran Rosenborg på fjerdeplass. Trønderne fikk nemlig en voldsom leksjon i lekkert angrepsfotball, da de tapte hele 5-1 mot suverene Bodø/Glimt på Aspmyra.
– Nå skal vi vinne resten av kampene, uttalte en bastant Brynhildsen.
– Ja, jeg er enig med han der, sa en lattermild Erling Moe etter kampslutt.
Molde går forøvrig inn i noen smått hektiske desember-dager. Moldenserne skal spille sju kamper på 20 dager, inkludert to Europa League-oppgjør mot henholdsvis Rapid Wien og Dundalk.
Så får tiden vise om Erling Moe setter sølvskapet på plass i Eliteserien, når vi skriver 22. desember 2020.
OBOS-ligaen
Snø-kaos: Her må dommeren sende lagene i garderoben
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Marerittstart for Hødd: Blinket til på dødball
2 TIMER SIDEN