– Jeg har pleid å vaske leiligheten cirka en gang i måneden, men nå gjør jeg det omtrent annenhver dag.
Vegard Leikvoll Moberg hadde kanskje ikke sett for seg en hverdag i en fullstendig overvasket leilighet, da han gikk fra Bodø/Glimt til danske Silkeborg tidligere i vinter. Med full stopp i Superligaen, samt stengte treningsanlegg og offentlige baner, er det liten tvil om at 29-åringen nå må finne nye måter for å få tiden til å gå.
Som følge av koronakrisen i verden, har de fleste fotballigaer enten blitt utsatt eller tatt en lengre pause. I Norge er Eliteserie-starten foreløpig utsatt til den første helgen i mai, mens ligaer som Bundesliga, Premier League og Superligaen har måttet settes på vent rett før sesonginnspurten.
Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
2 TIMER SIDEN

Reiser ikke hjem

I likhet med alle andre som reiser til Norge fra utlandet, må også Moberg i karantene i 14 dager om han velger å dra fra Danmark. Det er problematisk, mener den høyreiste midtbanespilleren.
– Hvis jeg velger å reise hjem til Norge er jeg først nødt til å være i karantene i 14 dager der, før jeg må i 14 dagers karantene når jeg returnerer til Danmark. Det går både utover min egen form, men også lønnen min, forteller Leikvoll Moberg til Eurosport.
– Jeg vil jo helst være hjemme, men nå ønsker jeg ikke å risikere det, legger han til.
Midtbanemannen er samtidig klar på at ligastopp og karantenetiltak er helt riktig i en tid som denne.
– Det er ganske kjedelig, men akkurat nå er det andre ting som er viktigere enn fotball i verden. Jeg har nettopp kommet tilbake fra en hjernrystelse jeg pådro meg tidligere i vinter, så ekstra kjipt å ikke komme i kampform igjen, men sånn er det bare. Det er selvfølgelig helt riktig å innføre disse tiltakene, understreker han.

Glemte hvilken dag det var

Med like rutiner og stort sett de samme planene på agendaen, er det lett å bli forvirret, skal vi tro Leikvoll Moberg.
– Jeg går helt i surr i hvilken dag det er, ler 29-åringen, og fortsetter:
– Jeg skulle på legekontoret en dag tidligere denne uken, så ble jeg oppriktig usikker på om jeg hadde kommet på riktig dag. Der og da lurte jeg på om det var torsdag eller fredag.
Hva gjør du for å få tiden til å gå?
– Det blir veldig mye Playstation og Netflix, i tillegg har jeg et egentreningsopplegg jeg følger. Utenom en middag med sportssjefen, har jeg ikke møtt noen andre mennsker på 7-10 dager, så det blir veldig ensformig, innrømmer Moberg.
Sett denne?

INDRE BANE I KARANTENE: Moe og Jönsson om overgangsvindu, permittering og treningshverdag

UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
18 TIMER SIDEN