Populære sporter
All sport
Vis alt

Rooney kan forlate Everton – enig med ny klubb

Stian Thelen

Oppdatert 10/05/2018 klokken 15:09 GMT+2

Mye tyder på at Wayne Rooney fortsetter karrieren i MLS.

Rooney

Foto: Scanpix

Wayne Rooney forlater trolig Everton til fordel for MLS og DC United. Det melder BBC torsdag.
Spissen skal ha blitt enig med klubben om en avtale som strekker seg ut 2020. Foreløpig er ikke avtalen signert og det er ennå ikke helt sikkert at spissen blir klar for klubben.
Ifølge BBC er det usikkerhet rund manager Sam Allardyce jobb, noe som kan føre til at spissen fortsetter i klubben. Beslutningen til Rooney er avhengig av hvordan manageren ser på hans fremtid i klubben og hvilken lønn han vil få. Ifølge The Sun vil både Manchester United, Everton og DC United betale lønnen hans om overgangen til MLS-klubben blir en realitet.
DC United vil tilby spissen rundt 30 millioner kroner per sesong. Dette er langt unna de rundt 150 millionene Rooney soper inn hvert år i Everton - en lønn Manchester United allerede er med på å finansiere etter overgangen sommeren 2017. Tidligere denne uken avviste Allardyce at 32-åringen ønsket å forlate klubben og at han var misfornøyd med rollen i klubben.
– Det må være noe stort om han skal forlate Everton. Fra dag en har jeg ikke hatt et eneste problem med ham, men sagaen om ham fortsetter likevel, sa Allardyce ifølge BBC.
Spissen har ett år igjen av avtalen med Everton og overgangssummen blir på rundt 130 millioner kroner. Det amerikanske overgangsvinduet åpner i juli.
32-åringen er Premier League-klubbens toppscorer denne sesongen med elleve scoringer. Rooney kom tilbake til Everton etter 13 sesonger i Manchester United i fjor sommer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame