Innbytter Berget med målgivende i byderby

Oppdatert 23/08/2018 klokken 10:07 GMT+2

Jo Inge Berget sto bak den målgivende pasningen da David Villa reddet 1–1 for New York City FC i et dramatisk byderby mot New York Red Bulls i MLS torsdag.

Jo Inge Berget

Lokaloppgjøret i den amerikanske proffligaen i fotball ble av den meget innholdsrike sorten. Det gikk samtidig en drøy halvtime før kampen virkelig tok fyr.
37 minutter var spilt da Red Bulls-måltyven Bradley Wright-Phillips møtte et innlegg fra lagkamerat Daniel Royer med hodet og stanget bortelaget i ledelsen.
Tre minutter etter ledermålet ble vondt til verre for New York City da spanske Eloi Amagat ble utvist etter en tøff takling. Amagat ble nylig hentet til Major League Soccer fra italienske Girona. Debuten kunne knapt vært verre.
I jakten på en utligning ble Jo Inge Berget sendt på banen av New York City-manager Domenec Torrent. Nordmannen kom inn ved pause og bidro særdeles positivt for hjemmelaget.
Kun sju minutter ut i annen omgang fikk Berget et langt oppspill og la ballen nydelig igjen til måltyven David Villa med hodet. Spanjolen satte inn utligningen med et ikke altfor velplassert skudd Red Bulls-keeper Sean Johnson burde ha avverget.
Problemene var samtidig ikke over for City. 18 minutter før slutt fikk laget sitt andre direkte røde kort i kampen. Midtbanespiller Ebenezer Ofori fikk marsjordre etter en klønete inngripen i en løpsduell med en Red Bulls-spiller.
Avgjørelsen var av det tøffe slaget fra dommer Ted Unkel.
Med ni mann holdt likevel Berget og lagkameratene unna på slutten og sikret seg ett poeng.
Uavgjortresultatet betyr at New York City FC fortsatt er nummer tre i Eastern Conference. Byrival Red Bulls ligger på plassen foran.