Ellevilt Zlatan-show: Hat trick på 24 (!) minutter

Oppdatert 30/07/2018 klokken 10:09 GMT+2

En strålende Zlatan Ibrahimovic snudde nærmest egenhendig kampen mot Orlando City da han scoret sitt første MLS-hattrick i LA Galaxys 4-3-seier søndag.

zlatan

For etter at lagene gikk til pause på stillingen 1-2 til gjestene, var det duket for Zlatan-show i den andre omgangen. Målkalaset begynte svensken etter 46 minutter da han rev seg løs fra markering og kontant stanget inn utligningen etter innlegg fra venstre.
Se alle målene her (saken fortsetter under):
Jubelen varte imidlertid ikke så lenge, for etter 54 minutter ble midtstopper Jørgen Skjelvik fullstendig avkledd i en avgjørende hodeduell. Libyske Mohamed El Monir fikk æren av å sende gjestene opp i en ny ledelse.

Kamara bidro i snuoperasjonen

Dermed hvilte mye ansvar igjen på skuldrene til Ibrahimovic og spissmakker Ola Kamara, og etter 66 minutter viste de to nok en gang at de er blant ligaens giftigste angrepsduoer.
En lang ball ble spilt opp mot Ibrahimovic, som med hodet la den ned til Kamara før han selv satte fart i bakrom. Nordmannens elegante lobb mellom Orlandos midtstoppere sørget for at Ibrahimovic kunne kaste seg fram og heade ballen i mål fra kort hold.
Poengdeling var likevel langt fra godt nok for Galaxy, og med 20 minutter igjen å spille havnet en retur på brystkassen til lagets superstjerne. Ibrahimovic la ballen til rette og var iskald da han lot den sprette før han hamret ballen i lengste hjørne. Sitt første hattrick i MLS feiret svensken på karakteristisk vis ved å rive av seg på overkroppen og løpe med armene strukket ut.

15 mål

Målfesten sender Ibrahimovic opp til andreplass på toppscorerlisten i MLS. Svensken står notert med 15 scoringer. Veien opp til Atlanta Uniteds Josef Martínez på 24 mål er derfor ennå lang.
Søndagens seier betyr at LA Galaxy ligger på tredjeplass i MLS Western Conference.
Tidligere søndag noterte Jo Inge Berget seg for en målgivende pasning i sitt comeback fra start da hans New York City FC tapte 1–3 for Seattle Sounders FC.