Lørdag skulle den norske fotballsesongen for menn vært sparket i gang. Koronaviruset gjorde at Fifa20-kamper mellom toppspillere måtte duge som erstatning.
Fredriksen kjørte over Ola Brynhildsen og vant 4-1 blant annet med et mål av Christian Gauseth, til stor glede for sidemannen.
Eliteserien
Reagerer på det røde kortet: – Feil avgjørelse
EN TIME SIDEN
– Jeg dro meg forbi en mann og banket den opp i vinkelen som jeg pleier. Det er godt å se at spillutviklerne får med seg detaljene, sa Gauseth.
Hugo Vetlesen, som ble satt ut av Stabæk-laget da Brynhildsen spilte, vant sin del av kampen 2-1 (etter å ha tatt igjen og vraket Brynhildsen), men det holdt ikke til å hente igjen Mjøndalen-ledelsen.
– Det er jeg som tar ut laget og setter opp formasjonen, men jeg kan ikke ta all ære. Mathias har forberedt seg godt og utførte det eksemplarisk. Det er en glede og ære å ha sånne spillere i stallen, sa Gauseth.
– Men det Stabæk viste var altfor svakt. I Mjøndalen har vi treninger med høyere nivå.
Branns Daniel Pedersen slo Viking-spiller Adrian Pereira 6-5.
Pedersen ledet 5-1 og så ut til å leke seg til seier, men Pereira slo hardt tilbake selv om han måtte spille i undertall etter at Rolf Vikstøl fikk rødt kort. Pereira hadde med seg kongepokalen Viking vant i det som fortsatt er forrige norske toppkamp for menn, og etter at han plasserte den i armhulen pøste han inn mål som nær hadde berget uavgjort.
Robert Taylor og Amer Ordagic «scoret» to ganger hver for Brann, mens Gilbert Koomson satte inn det som ble vinnermålet.
Veton Berisha sto for to Viking-mål mot gamleklubben.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
2 TIMER SIDEN
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
13 TIMER SIDEN