Kontrakten til den danske landslagssjefen varer til og med juli i år. Med beskjeden om at EM er utsatt i ett år, ryker dermed EM på hjemmebane for 66-åringen.
– EM på hjemmebane er jo den ultimate, sportslige opplevelsen når man er landslagssjef for Danmark. Man vet jo hvilke opplevelser som ligger der, og hva man mister.
– Når man først har kommet til EM er det ergerlig at det blir sånn, man går glipp av en stor fest, men dette var det eneste fornuftige å gjøre når situasjonen er blitt som den er, sier Hareide til Eurosport.
Indre Bane
Mektig imponert over Glimt: – Tilbake på høyt, høyt nivå
EN TIME SIDEN

– Mange har det verre enn meg

Som ventet bestemte Det europeiske fotballforbundet (Uefa) at EM blir forskjøvet et kalenderår - første EM-kamp spilles 11. juni neste år. Det som i utgangspunktet skulle være Hareide og Danmarks andre mesterskap på rad, og farvel, blir nå i stedet etterfølger Kasper Hjulmands første.
– Det er mange andre som har det langt verre enn meg, ikke minst de som er pårørende, de som mister arbeidsplasser og bedrifter som går konkurs. I det store bildet er dette langt viktigere konsekvenser enn et tapt mesterskap, sier Hareide - som regnet med at utsettelse ble konklusjonen da Uefa hadde møte tirsdag.
– Det er ingen spilldatoer tilgjengelig for en utsettelse. Spillerne hadde vært ute av form og turneringen hadde blitt av en dårligere kvalitet om den skulle blitt presset inn. Sånn det har blitt, er dette det eneste rette, sier Hareide som oppfordrer alle til å innrette seg etter råd og pålegg fra myndighetene.
– Vi må klare å leve etter reglene som myndighetene har gitt oss. Det står liv, helse og arbeidsplasser på spill - da må vi gjøre det vi kan for å få bukt med dette, sier 66-åringen.

Har blitt glad i spillerene

Akkurat nå er han usikker på om han faktisk kommer til å være i Danmark under EM neste år.
– Avtalen min går ut 31. juli, og så mye mer enn det vet jeg ikke om det blir. Når dette går over, og man får lov til å reise igjen, så får jeg nok ta turen rundt for å si farvel til spillerne og takke dem for samarbeidet. Det er veldig spesielt at det er denne måten som markerer slutten, men det har vært en fantastisk tid og jeg har blitt veldig glade i dem alle sammen.
– Blir du tilskuer i Parken neste år?
– Hehe, det vet jeg ikke. Vi får se.
Fikk du med deg denne?

Helland med klar oppfordring til alle fotballspillere i Norge

Eliteserien
Odd-duo mest sannsynlig klar for helgens kamp
3 TIMER SIDEN
Fotball
– Noe av det største denne klubben har gjort
4 TIMER SIDEN