– De ekstra inntektene kommer selvsagt i all hovedsak fra europacupspill. Dette viser hvor viktig det er for økonomien i norske fotballklubber å være involvert i Europa og komme videre i en turnering, sier Ole Erik Stavrum i et intervju med Romsdals Budstikke.
Etter gruppespillet i Europa League, der moldenserne møtte Dundalk, Rapid Wien og Arsenal, kvalifiserte de seg til sluttspillet i turneringen på nyåret.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
14 TIMER SIDEN
Det har gitt Molde gode penger i klubbkassa.

Årsresultat på 75 millioner

I forrige uke la Molde Fotballklubb fram årsberetningen for 2020-sesongen, noe som blant annet viste at klubben står med 215 millioner kroner i inntekt (brutto) i 2020. Sammenlignet med budsjettet som ble lagt fram før sesongen, er det drøye 105 millioner mer enn det de så for seg.
Årsresultatet lå på solide 75 millioner kroner.
Regnskapet som ble lagt fram på årsmøtet regner ikke med Europa League-kampene mot Hoffenheim og Granada, ettersom disse ble spilt i 2021.
109 millioner kroner var forespeilet før 2020, og inn mot 2021 ser klubben for seg omtrent det samme, nemlig i underkant av 111 millioner kroner.

95 millioner kroner i lønninger

Ifølge, Romsdals Budstikke, økte lønnsutgiftene i MFK fra 68 millioner i 2019 til 95 millioner i 2020.
Det var 62 årsverk i klubben.
– Denne økningen skyldes i hovedsak bonusutbetalinger fra inntektene i Europa League. Spillerne og alle andre har bidratt voldsomt til den suksessen vi opplever, og får sine bonuser som de har krav på etter avtale, sier Stavrum til lokalavisen.
Molde og Stavrum kan også se fram til et nytt år med europacupspill, ettersom gjengen fra Rosenes by er klar for kvalifiseringen til UEFAs nye turnering, Europa Conference League.
Sett denne?

Skeptisk til talentets overgang: – Hvem skal han skyve ut?

Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Jeg har et ganske klart mål om å rekke derbyet mot Lillestrøm
17 TIMER SIDEN