Myron Boadu nikket inn vinnermålet som gjør at AZ nå har like mange poeng som storklubben fra Amsterdam. Bare målforskjellen skiller i Ajax-favør.
Midtsjø, Jonas Svensson og lagkameratene i AZ Alkmaar spilte sin første ekte hjemmekamp på 133 dager og gjorde det til den hjemkomsten alle i klubben har drømt om mens AZ har spilt sine hjemmekamper i Den Haag. Det har laget vært tvunget til å gjøre helt siden taket på klubbens egen arena ble ødelagt i en storm 10. august.
Selv uten ekte hjemmefordel har AZ gjort det utmerket, og det skilte bare tre poeng til serieleder Ajax før søndagens duell. Nå står de begge med 41 poeng, ni flere enn Willem II på tredjeplass.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
11 TIMER SIDEN
Svensson og Midtsjø spilte begge hele kampen på en fullsatt arena som omsider er ferdig reparert, sjekket og erklært trygg.
AZ Alkmaar reiste seg raskt etter 0-4-tapet mot Manchester United i europaligaen torsdag, mens Ajax fikk en ny smell etter at laget ble slått ut av mesterligaen tirsdag. Begge klubbene er med i trekningen av europaligaens cupspill mandag.
(©NTB)
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
15 TIMER SIDEN