Myron Boadu nikket inn vinnermålet som gjør at AZ nå har like mange poeng som storklubben fra Amsterdam. Bare målforskjellen skiller i Ajax-favør.
Midtsjø, Jonas Svensson og lagkameratene i AZ Alkmaar spilte sin første ekte hjemmekamp på 133 dager og gjorde det til den hjemkomsten alle i klubben har drømt om mens AZ har spilt sine hjemmekamper i Den Haag. Det har laget vært tvunget til å gjøre helt siden taket på klubbens egen arena ble ødelagt i en storm 10. august.
Selv uten ekte hjemmefordel har AZ gjort det utmerket, og det skilte bare tre poeng til serieleder Ajax før søndagens duell. Nå står de begge med 41 poeng, ni flere enn Willem II på tredjeplass.
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
2 TIMER SIDEN
Svensson og Midtsjø spilte begge hele kampen på en fullsatt arena som omsider er ferdig reparert, sjekket og erklært trygg.
AZ Alkmaar reiste seg raskt etter 0-4-tapet mot Manchester United i europaligaen torsdag, mens Ajax fikk en ny smell etter at laget ble slått ut av mesterligaen tirsdag. Begge klubbene er med i trekningen av europaligaens cupspill mandag.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
3 TIMER SIDEN
Fotball
– Tør ikke fortelle hvordan den ankelen så ut
3 TIMER SIDEN