Oppdatert 01/04/2023 klokken 19:43 GMT+2

Ny spiller på skadelisten til Rosenborg i generalprøven ni dager før seriestart.

Ulrik Yttergård Jenssen i duell med Vikings Nicholas D’Agostino under fjerderundekampen i NM.

Siste mulig tilskudd på en stadig voksende skadeliste på Lerkendal er midtstopper Ulrik Yttergård Jenssen.
– Han fikk en ball i hodet som han var uforberedt på og ble svimmel, sier Kjetil Rekdal til Adresseavisen.
26-åringen, som signerte en fireårskontrakt med trønderne i forkant av årets sesong, ble byttet ut med hodeskade mot Kongsvinger midtveis i første omgang. Den tidligere Nordsjælland-spilleren tok telling etter at han klarerte et innlegg med hodet.
RBK-lege Olav Aas sier til TV 2 at stopperen trolig har pådratt seg en liten hjernerystelse, men at seriestarten mot Viking 10. april trolig ikke er i fare.
Forrige helg pådro Ole Sæter seg strekk i låret og er ventet tilbake i midten av mai. I tillegg er både Edvard Tagseth, Olaus Skarsem, Jonathan Augustinsson utilgjengelige etter operasjoner etter kne- og lyskeskader.
Dermed er det allerede fire RBK-spillere som går glipp av seriepremieren hjemme mot Viking 2.påskedag.

Islandsk dobbel

Rosenborg vant generalprøven 2-1 uten å imponere nevneverdig, men det var Vegard Hansens mannskap som tok en sjokkledelse etter drøye 20 minutter.
Tidligere Brann- og Bodø/Glimt-spiller Vegard Leikvoll Moberg ble spilt fri og pirket inn 1-0 liggende bak Andrè Hansen i RBK-buret, men trønderne slo umiddelbart tilbake.
Kristall Máni Ingason ble felt innenfor straffefeltet. Angriperen tok selv ansvar fra krittmerket og sørget før likhet i regnskapet, før Sam Rogers følsomt fant islendingen som hadde løpt seg fri kun minutter senere.
21-åringen brukte kun to berøringer på å ta med seg ballen inn i straffefeltet før han banket Rosenborg i ledelsen på lekkert vis fra skrått hold.

Finsk debut

Rosenborg er ubeseiret i treningskampene i vinter, men har slitt med å skape sjanser i sesongoppkjøringen og andre omgang var svært sjansefattig.
Like etter sidebytte var Carlo Holse, som startet sin første kamp på fem måneder etter skadecombacket, centimer fra å lobbe inn 3-1 kun minutter etter sidebytte, men fjorårets asisstkonge hadde ikke marginene på sin side.
Det hadde heller ikke Leo Cornic fire minutter før slutt. 22-åringen ble servert på åpent mål, men på utrolig vis maktet ikke forsvareren å styre innlegget fra Erlend Dahl Reitan mellom stengene fra tre meter og avslutningen gikk himmelhøyt over mål.
Finske Agon Sadiku, som signerte for Rosenborg fredag, fikk debuten den siste halvtimen uten å sette preg på kampen.
– Han blir brukt for lite. Det er ingen som har spilt med ham og vi har ikke sett ham på vårt lag. Dette blir bra etterhvert, er dommen fra Rekdal om debutanten.
– Det var veldig godt å få debuten, men det var litt vanskelig, sier Sadiku om debuten, før han fortsetter:
– Jeg er ikke kjent med spillerne, men det kommer seg når vi blir bedre kjent slik at jeg kan komme til flere sjanser.
– Jeg er her for å score mål og forhåpentligvis kan trenere og laget stole på meg i sesongen.
Rosenborg sesongåpner hjemme mot Viking 2.påskedag, mens Kongsvinger møter Bryne borte samme dag.